• Štvrtáci zabávajú prvákov

          Rozmýšľali sme, akoby sa mohli štvrtáci s prvákmi lepšie spoznať.  A dostali sme dobrý nápad – my, štvrtáci, pripravíme pre prvákov zábavno – súťažné popoludnie. Pripravili sme desať stanovíšť, na ktorých si prváci mohli vyskúšať svoje športové zručnosti. Čo sa im nedarilo, s tým sme im pomohli a dobre sme sa všetci spolu zabavili.

        • Splav Hrona

          V jeden krásny až príliš slnečný deň (6.6.2022) sa ôsmaci, učitelia, rodičia a špeciálny hosť z 5.B vybrali na jedinečný školský výlet - splav Hrona.

          Deň začal príjemnou cestou vlakom, kde sme všetci objavili pôvab hromadnej dopravy.

          Splav začal v obci Nemecká, tam sme sa všetci nalodili a s odhodlaním sme sa pustili na našu výpravu plnú zábavy, pavúkov, konárov, ale hlavne nových skúseností. Splav sa skončil v obci Šalková, kde sme vybrali člny na súš, prezliekli sa a začala cesta domov.

          Tento deň bol ukončený na vlakovej stanici v Kremnici a každý si odniesol skvelý zážitok.

          Za tento výlet by sme sa chceli poďakovať hlavne odvážnym rodičom a učiteľom.

        • Vesmír očami detí

          V jedno pekné popoludnie sme sa s prváčikmi v ŠKD ponorili do tajomstiev vesmíru a slnečnej sústavy. Spolu s p. Miškócim sme skúmali, ako vznikol vesmír a čo všetko patrí do slnečnej sústavy. Deti si pripravili ohľadom danej témy množstvo zvedavých otázok. Spoločne sme si vyrobili z papierových roliek aj pestrofarebné rakety, ktoré nás jedného dňa odvezú do vesmíru.

        • Týždeň detskej radosti

          MDD sme oslavovali celý týždeň, pretože sme v klube mali Týždeň detskej radosti. Mali sme pripravené pre deti rôzne aktivity, ktoré rozhýbali nie len telo, ale aj ich fantáziu. Deťom sa aktivity veľmi páčili a tešili sa, že sa naučili hrať nové hry a mohli si vyrobiť náramky a namaľovať vlastné kamienky. Boli sme radi, že nám pri tom pomáhali aj naše praktikantky z duálneho vzdelávania Demi a Kaja. Dievčatá, patrí vám veľké ĎAKUJEME, sme radi, že sme spolu strávili celý školský rok. 

      • „Fajnový týždeň“
        • „Fajnový týždeň“

          Tento týždeň bol plný nápadov, hier a fantázie. Bol to krásny týždeň, pretože deti mali svoj veľký sviatok. Preto sme sa rozhodli, venovať im 3 dni plné výziev. Na začiatku sme netušili, ako to celé deti uchopia a či sa im budú naše prekvapenia páčiť, ale? Prekvapili. Sme hrdí a nebyť našich detí, tak „Fajnový týždeň“ nemá zmysel.

           

          V utorok 31.5. sa bezkonkurenčne popasovali s dňom „ no bag day“. Fantáziu a originalitu sme mohli vidieť v pohybe. Decká si užili deň naplno a s čím prišli do školy? Mohli sme vidieť: lucernu, nákupné košíky, kočíky, hračkársky fúrik, prenosnú klietku pre zvieratká, vrecia, igelitky, škatule, pracie prachy a mnoho iného a toto všetko naozaj plnilo účel školskej tašky.

           

          Streda 1. 6. bola dňom, sviatkom pre naše deti. Preto sme sa rozhodli, pripraviť im zopár aktivít – priamo na školskom dvore. Aktivity boli rozdelené na stanovištia, ktorými trieda postupne prechádzala. Čakali ich rôzne úlohy, kde museli zapojiť veľakrát silu, vzájomnú dohodu, ale aj zručnosť a obratnosť. Predstavíme Vám spomedzi všetkých aspoň dve stanovištia. Sily si premeriavali v stanovišti „Koľko sily sa v tebe skrýva?“ Názov znie tajomne, ale šlo o aktivitu, pri ktorej stačilo iba lano. Áno, asi už tušíte, že šlo o preťahovanie lanom. Vzájomnú dohodu využili pri skupinovej aktivite, ktorá sa volala „Lietajúca plachta, no Aladín to nie je“ – detí sme sa pýtali, či vedia, kto (čo) je spomínaný Aladín, samozrejme vedeli. Na tomto stanovišti decká preukázali veľa trpezlivosti, pretože cieľom hry bolo, prehodiť balóny naplnené vodou na druhú plachtu tak, aby balónik nespadol na zem. Dúfame, že hry sa deťom páčili a užili si ich naplno - najlepšie ako vedeli.

           

          Štvrtok 2.6. sme zavŕšili dňom, kedy sme sa mohli obliecť najpohodlnejšie, teda do najpohodlnejšieho outfitu. Neradi by sme sa opakovali, ale tie naše decká sú výmyselníci. Originálne a kreatívne prišli ráno do školy, mohli sme vidieť – pyžamá, košele, papučky, župany, deky, tepláky, domáce oblečenie. Jednoducho to, v čom sa cítime najpohodlnejšie a najpríjemnejšie.

           

          Chceli by sme sa poďakovať všetkým učiteľom za spoluprácu, ďakujeme za lízanky, ktoré spríjemnili deťom ich sviatok a všetkých zúčastneným. ĎAKUJEME.

        • Tvorenie v ŠKD

          Lapač snov nie je len krásna dekorácia, ale má aj svoj význam. Každá jeho časť má svoje využitie a symboliku. Niekto ho využíva na lapanie zlých snov, no slúži tiež ako ochranný amulet, ktorý prináša šťastie. Deti v ŠKD si tiež vyrobili tie svoje a práca sa im veľmi páčila. 🙂

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.