• Hľadáme psychológa

          Riaditeľstvo Základnej školy na Angyalovej ulici 401/26 v Kremnici oznamuje voľné miesto na pozíciu: Školský psychológ s nástupom do výkonu funkcie 1.9.2024.

          Požadovaný stupeň vzdelania: vysokoškolské druhého stupňa, osvedčenie – školská psychológia.

          Požadované znalosti:

          Znalosť slovenského jazyka-nevyhnutná.

          Počítačové zručnosti: Microsoft Word, Microsoft Excel.

          Všeobecné spôsobilosti: Kultivovaný slovný prejav, schopnosť jednania s ľuďmi.

          Osobnostné predpoklady: empatia, cieľavedomosť, komunikatívnosť.

          Ponúkaná mzda v hrubom v eurách min. 1 267,-

          Kontakt: Základná škola, Angyalova ul. 401/26 Kremnica, tel.: 045/6742 070.

        • Laboratórne cvičenia z chémie

          Žiaci 7. ročníka robili na 4. laboratórnom cvičení z chémie rozklad peroxidu vodíka. Chemickú reakciu urýchlili pridaním katalyzátora - burelu. Vznikajúci kyslík  dokázali tým, že sa tlejúca špajdľa rozhorela, lebo kyslík podporuje horenie.  Na poslednom cvičení v tomto školskom roku nás čaká hasenie plameňa oxidom uhličitým.  Bude  to jednoduché, rýchle, efektné, už teraz sa do laboratória tešíme.

        • Deň matiek

          Dnes je sviatok všetkých mám, lúčne kvety natrhám.

          Urobím si kytičku, len pre moju mamičku.

          Darček sama vyrobím, radosť jej tým urobím.

          A k tomu jej božtek dám, pretože ju rada mám.

           

          Krásny deň matiek praje kolektív ŠKD.

        • Kvietok pre mamičku

          Milé mamičky, staré a krstné mamy, tety... Všetko najlepšie k Vášmu sviatku. Prajeme Vám veľa zdravia, šťastia, lásky v rodinnom kruhu, veľa radosti z Vašich ratolestí. Veríme, že aj levanduľové vrecúška a kvietky od našich žiakov, ktoré pestovali na hodinách techniky, Vám vyčarili úsmev na tvári. 

        • Školský e-shop znovu otvorený!

           Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu. Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia plnú mikín, tričiek, ruksakov, čapíc a ďalších kúskov so školským logom, o ktorom ste sami rozhodli svojím hlasovaním. E-shop je znovu otvorený a tentokrát dokonca s nižšími cenami! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zsangykrc

          /Objednávanie je už spustené a bude možné až do 21.5.(Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

                                                                                                                                                 Vedenie školy

        • Aromaterapia

          Myslenie začína vnímaním. Uvedomovať si svoje zmysly znamená zúčastňovať sa, skúšať, pozorovať, prehlbovať znalosti. Svet sa otvára a my sa otvárame svetu. Žiaci 2.A triedy zistili, že po príchode do relaxačnej miestnosti prioritne zapojili zrakové a sluchové zmysly. Keď však na chvíľku spomalili, zrelaxovali, boli schopní sústrediť sa aj na svoju chuť, hmat a čuch. Svoje nošteky mohli plnohodnotne zapojiť vďaka sponzorskému daru od https://www.facebook.com/flexity . Ďakujeme www.flexity.sk za nádherný ultrasonický aróma difuzér a sadu 100% čistých esenciálnych olejov. Ultrasonický aróma difuzér bude nielen zdobiť našu relaxačnú miestnosť, ale bude hlavne slúžiť pre žiakov našej školy v rámci aromaterapie.

        • Les ukrytý v knihe

          Podujatie Les ukrytý v knihe nám tentokrát prinieslo nielen nové informácie, ale ukázalo nám tiež, kde všade sú v prírode ukryté čísla. Pri práci s priemerkou sme sa zabavili rovnako ako pri tvorbe náramkov vo farbách ročných období. Za príjemne strávený čas ďakujeme pani lesnej pedagogičke. Kolektív IV.A a IV.B

        • KPR

          Kardiopulmonálna resuscitácia - silu tejto skratky nám prišiel vysvetliť záchranár Martin. Na pomoc si priniesol aj figuríny na nácvik umelého dýchania. Každý mal možnosť vyskúšať si stláčanie hrudníka a dýchanie v pomere 30:2. Doniesol aj figurínu bábätka, ale tam sme len pozorovali Martina. Vyskúšali sme si aj prevedenie Heimlichovho manévru pri dusení sa. Na záver prišiel na rad prenosný defibrilátor AED.

          A už sme pripravení pomáhať!

          Ďakujeme OZ Pulz.

        • Spoločnosť a príroda

          Ako si vyzdobím svoj balkón, či dopestujem vlastnú zeleninku – papriky, paradajky? Rozmýšľali ste už niekedy nad týmito aktivitami? My v ŠKD sme ich uskutočnili. Presádzali sme zo semiačka vypestované papriky a paradajky do priestrannejších pohárikov a keď bude teplejšie, vysadíme ich do záhrady. V kvetinárstve sme nakúpili aj prvé jarné kvetiny, ktoré vyzdobia okná, či balkóny. Keď všetci prispejeme troškou snahy, bude náš svet krajší, voňavejší a farebnejší.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.