• Príhovor riaditeľa školy

          Milí žiaci, rodičia a zamestnanci školy.

          Končí sa školský rok 2019/2020. Do kroniky školy sa zapíše ako mimoriadny, či historický. Celý výchovno – vzdelávací proces sa v čase pandémie COVID – 19 zmenil. Žiaci sa od 13. marca učili prostredníctvom dištančného vzdelávania, učitelia hľadali najvhodnejšie formy ako sprístupniť žiakom informácie, rodičia museli celý systém fungovania rodín zmeniť.

          Ocitli sme sa pod časovým tlakom, mnohí z nás mali nepríjemné pocity z nepoznanej choroby.

          Prvý krát v histórii školy sa učiteľský zbor dohodol, že vzhľadom k tejto mimoriadnej situácii sa bude 2. polrok školského roka hodnotiť na I. aj II. stupni slovne. Učitelia zobrali na zreteľ aj to, že nie všetci žiaci mali rovnaké ideálne podmienky na domáce vzdelávanie a známka by nebola objektívnym obrazom práce žiakov.

          Učitelia našej školy sa nebáli práce navyše. Napísať známku, to je pár ťahov perom, ale slovné hodnotenie je reflexiou na krehkosť detskej dušičky, lebo dieťa potrebuje spätnú väzbu. A hlavne – motiváciu do ďalšej práce.

          Ďakujeme Vám, milí rodičia , že aj napriek nároku na čas sme spoločne zvládli túto mimoriadnu situáciu. Slovné hodnotenie, tak ako ho dnes dostanú Vaše deti je svojim spôsobom sebahodnotením, sebareflexiou, je to i Vaše ocenenie za tohtoročnú snahu a čo je hlavné, verím, že bude na našich žiakov pôsobiť motivačne.

          Ďakujem Vám žiaci, zamestnanci školy a rodičia, že sme úspešne dokončili túto dôležitú etapu nášho života.

          Mimoriadne chcem pozdraviť našich prváčikov, ktorí boli trpezliví a učenliví. Deviatakom prajeme veľa šťastia do ďalších študentských rokov.

          Všetkým Vám prajem krásne prázdninové dni.

          Mgr. Igor Kríž

          riaditeľ školy

        • Medvedíci v knižnici

          Medvedíci z I.B boli dnes so súhlasom rodičov, slávnostne pasovaní za čitateľov mestskej knižnice. Veľmi sa tešia, že si budú môcť požičiavať nové knižky. Veď každá prečítaná knižka, znamená novú múdrosť. Ďakujeme!

        • Štvrtáci v galérii

          Po dlhom čase  sme znovu mohli navštíviť galériu. So žiakmi 4. B triedy sme si pozreli krásnu výstavu Salón ˂55 kremnických výtvarníkov. Po prehliadke nás čakala veľmi zaujímavá práca. Mali sme pripravenú hru tangram, ktorú sme si rozstrihali a skladali sme z nej zvieratká. Poskladané zvieratká sme prekreslili na papier a vypĺňali rôznymi vzormi. Ďakujeme Evke Duškovej za príjemne strávené dopoludnie.

        • Piráti pri inštalácii hmyzieho hotela a vtáčej búdky

          Viete, čo je nové v Zechenterovej záhrade? Naši piráti – prváci z 1.A - to už vedia . Vďaka OZ Zlaté líšky pribudlo v Zechenterovej záhrade opäť niečo nové – teraz niečo pre jej prírodných obyvateľov. Maminky, Lenka Golhová a Evka Škandíková, nás pozvali na inštaláciu hmyzieho hotela a vtáčej búdky. Zároveň pre nás pripravili viacero zaujímavých aktivít. Piráti zisťovali, čo chutí mravčekom, zisťovali, aké druhy hmyzu sú užitočné, na tajných miestach hľadali ukryté úlohy o chrobáčikoch a vtákoch, odpovedali na otázky a plnili tajničku. Úlohy ich zaujali tak, že im nevadil ani dážď. Nakoniec sa dozvedeli, kde budú môcť prikrmovať vtáčiky a na čo bude slúžiť hmyzí hotel. Už teraz sa tešia, ako budú pozorovať hmyz, ktorý tu nájde svoj domov. Príďte aj vy! Maminkám za ich iniciatívu a zaujímavo prežitý čas veľmi pekne ďakujeme.

        • Moja prvá kniha

          Dokážu 9-ročné deti napísať  knihu?  My sme sa o to pokúsili.  Deti  majú sami v sebe detskú fantáziu a jednoducho zrozumiteľný, deťom vlastný jazyk. Zadala som im tému: Môj koníček. Je to deťom veľmi blízka téma, určite s radosťou budú písať o tom, čo ich baví, čo napĺňa ich voľné chvíle.  Pritom sa nenásilným spôsobom učia štylizovať, uplatňujú gramatické vedomosti, a podľa ich témy uplatňujú vedomosti a zručnosti aj z iných oblastí – prírodovedy, športu, hudby. Pre mňa boli ich knižočky tiež veľmi vzácne, lebo okrem zručností a vedomostí, ktoré museli pri jej tvorbe uplatniť , dozvedela som sa veľmi cenné informácie o tom, čo ich baví, ako trávia svoj voľný čas. Autori  nám predstavili svoje knižočky na slávnostnom krste, tak ako sa patrí – pokrstili sme ich konfetami. Možno z týchto žiakov  vyrastú budúci lyžiari, prírodovedci, hudobníci, maliari. Ďakujem vám moji štvrtáci, že som sa mohla stať prvou čitateľkou vašej prvej knižky.

        • Vyučovanie v 5.A

          Aj keď nie vždy nám počasie praje, napriek tomu sa žiaci 5.A v škole nenudia. Pomocou hier a súťaží sme si preopakovali slovné druhy, rekordy Zeme, slovíčka z angličtiny, ocitli sme sa dokonca aj v antike a našli sme si čas aj na relaxáciu.

        • Poplatky za pobyt v ŠKD - oznam

          Na základe VZN mesta Kremnica č. 2/2020 sa poplatky počas prerušenia prevádzky školského zariadenia znižujú na polovicu počnúc prvým dňom mesiaca nasledujúceho po prerušení prevádzky.

          To znamená, že poplatok za pobyt detí v ŠKD za apríl a máj je vo výške 2,50 €. ( spolu 5.- € )

          V prípade, že dieťa bude odhlásené aj v mesiaci jún – za tento mesiac mu bude vrátený poplatok v plnej výške – t. j. 5.-€

        • Družina "vonku"

          Veľmi sa tešíme, že trávime veľa času vonku. Využívame trávnaté plochy v okolí našej školy, aj Zechenterovu záhradu. Môžeme sa hrať a pri hre objavovať veľa zaujímavostí o sebe, o prírode, ako funguje svet okolo nás, rozvíjať vzťahy s ostatnými deťmi. Tešíme sa z hry a z pohybu v prírode. Vychutnávame si slnečné počasie, ale aj v daždi sa vieme zabaviť, napríklad maľovaním s bahnom. Tu je pár momentov z našej popoludňajšej činnosti. Žiaci 4.A.

        • Medvedíci z I.B

          Medvedíci z I.B tiež v škole nezaháľajú. Rozvíjajú komunikačné, čitateľské i matematické zručnosti s úsmevom na tvárach. Pohybom nešetria v Zechenterovej záhrade. Naháňačky a iné pohybové hry výborne utužia ich dlho odlúčený kolektív. Všetkých pozdravujú a prajú veľa zdravia!

        • Žiaci 2.stupňa nastupujú do školy.

          Vážení rodičia, milí žiaci, minister školstva SR svojim rozhodnutím povolil obnovenie školského vyučovania na základných školách aj pre 6. až 9. ročníky v prípade, ak tak rozhodne zriaďovateľ. Po vzájomnej dohode s Mestom Kremnica, ako zriaďovateľom školy, sme sa dohodli, že ročníky 6., 7., 8. aj 9. nastúpia do školy na 2 pracovné dni. 29.6.2020 všetci žiaci školy odovzdajú učebnice a 30.6.2020 dostanú koncoročné vysvedčenie. Školská jedáleň varí stravu pre žiakov a zamestnancov školy až do konca školského roka.

                                                                                                                                                                                                                               Vedenie školy

        • Už sa učíme spoločne

          Po náročnom online vzdelávaní sme sa vrátili opäť do škôl a mohli sme začať pracovať  spoločne, tak ako sme zvyknutí a čo nás teší, lebo nás to učí spolupráci a spolupatričnosti. Vyučovanie v prírodnom prostredí je nielen zdravé ale aj zábavné, veď vždy objavíme niečo nové a zaujímavé, čo nám naša príroda poskytne. Najprv sme si v rámci prírodovedy – pravdaže v prírode  zopakovali prírodniny a ich rozdelenie. Následne sme sa rozdelili na skupiny a  každá  dostala úlohu pre výskumníkov – nájsť v Zechenterovej záhrade 10 rôznych prírodnín. V triede nás čakala ďalšia úloha - pomenovať naše prinesené prírodniny. Pomohli nám knihy,  ale aj mobilná aplikácia plantNet. Vyučovanie v blokoch, kde sa spájajú rôzne predmety – PDA, SJL, VYV  je pre nás  veľmi pútavé  a pestré, preto sme názvy nájdených prírodnín zoradili podľa abecedy a poslednou úlohou bolo k podstatným menám dopísať prídavné mená a slovesá. Na ďalšie zábavné úlohy sa tešia žiaci z III.A

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.