• Netradičná hodina dejepisu

          Dňa 10. mája sa žiaci druhého stupeň zúčastnili netradičnej hodiny histórie Slovenska v podaní náučného aj vtipného predstavenia talentovej hereckej skupiny Via Historica. Naučili sme sa o histórii našej krajiny, jazyka, známych osobností a pobavili sme sa na zakomponovaných vtipoch. Kostýmy a rekvizity boli naozaj zaujímavé a naladili historickú atmosféru. Tešíme sa, že sme si mohli spestriť vyučovanie a nahliadnuť takto do našich dejín. Ela Mišíková, 9.A

        • Deň matiek

          V piatok 6.5.2022 sme mohli po 3 rokoch opäť obnoviť našu tradíciu - predaj kvetín pri príležitosti Dňa matiek. Črepníkové kvetiny vypestovali žiaci VII.A triedy na hodinách techniky s p. uč. Čižniarovou. Pani učiteľka Kostrianová pripravila magnetky s venovaním. Chlapci zo VI.A triedy na krúžku, ktorý vedie p. zástupkyňa Gombošová,  kde pracujú s 3D tlačiarňou, pripravili tabuľky s venovaním našim mamám, ktoré sa dali do kvetináča ku kvietku priložiť. Veríme, že tieto darčeky mamičky našich žiakov potešili a dúfame, že si to o rok budeme môcť zopakovať. 

        • Interaktívna tabuľa v ŠKD

          Vďaka finančnej pomoci združenia rodičov a priateľov pri I. ZŠ sme dostali do oddelenia interaktívnu tabuľu, vďaka ktorej trávime popoludnia v ŠKD o čosi príjemnejšie. Spoločne pozeráme rôzne rozprávky, hľadáme námety na tvorivé činnosti, ktoré môžeme neskôr aj realizovať. Cez portál Viki si zábavne opakujeme a upevňujeme učivo z matematiky, čo nás všetkých veľmi baví. Pri rôznych príležitostiach pozeráme prezentácie a vypĺňame pracovné listy. V poslednom čase sme objavili čaro skicáru a maľujeme si rôzne obrázky.

          Týmto by sme sa chceli ešte raz veľmi pekne poďakovať za finančný dar. 🙂 🍀

        • MÁME ZLATO!

          Dňa 29.4.2022 sa v Kokave nad Rimavicou konala krajská prehliadka hudobného folklóru  detí, ktorej sa ako víťaz regionálneho kola zúčastnil aj náš žiak - František Kmeť. Súťažil v kategórii spevák sólista a v silnej konkurencii získal zlaté pásmo s postupom na celoslovenskú prehliadku folklóru Vidiečanova Habovka.

          Gratulujeme a držíme palce v ďalšom reprezentovaní nášho regiónu i celého Banskobystrického kraja

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.