• Lyžiarsky výcvik 7. ročník

          Od pondelka 12.2.2024 sa na nás teší Čertovica. Vieme, že to bude na týždeň miesto, kde zažijeme skvelé zážitky, tak ako sa to dialo po minulé roky.

          Veríme, že sa zlepšíme v lyžiarskych zručnostiach a pred prázdninami zažijeme počasie, ktoré bude čo najviac zhovievavé.

          Čoskoro Vám pošleme krásny pozdrav z horného Liptova, z Chaty pod Sedlom, ktorá sa nachádza  v Národnom parku Nízke Tatry v nadmorskej výške 1234 metrov.

        • Stolný tenis

          Dnes sme úspešne reprezentovali našu školu v stolnom tenise v súťaži družstiev. Chalani Viktor Gomboš, Lukáš Sontag, Juraj Vančo z IX.A a David Tóth z VIII.B získali v tvrdej konkurencii 3. miesto. Dievčatá Linda Sontagová, Zoja Krížová zo VI.A a Kristína Valková z VIII.B získali krásne druhé miesto. Víťazom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Školský ples

          Po dlhšej prestávke sme sa opäť stretli. Na našom školskom plese sme privítali pedagógov, rodičov a priateľov našej školy. Teší nás, že každoročne sa náš ples nesie v priateľskej uvoľnenej atmosfére, kde sa spolu tešíme z kultúrneho programu, ktorý nám vždy pripravujú naši skvelí deviataci, kde sa spoločne zabávame, porozprávame a jednoducho: je nám príjemne a veselo.  

        • Chrípkové prázdniny

          Oznamujeme Vám, že po dohode so zriaďovateľom a odporúčaní detskej lekárky a RÚVZ v Žiari nad Hronom vyhlasujeme chrípkové prázdniny od 6.2. do 9.2.2024. V prevádzke nebude ani ŠKD ani školská jedáleň. 

          Vyučovanie sa obnoví 12.2.2024 

                                              Vedenie školy    

        • Oznam

          Milí rodičia, z bezpečnostných a zdravotných dôvodov Vás chceme požiadať, aby ste po príchode na školský dvor, telefonicky kontaktovali vašu p. vychovávateľku a tá vám následne pošle vaše dieťa k vchodovým dverám.  

          Ďakujeme Vám za porozumenie.

        • Rovesnícke vzdelávanie

          ,,Dnes nás prišli navštíviť na druhý stupeň naši prváci, druháci a deti z Materskej školy Bartošova Lehôtka." Aj takto opísala Sibylka Prídavková dopoludnie strávené v škole. ,,Uvítali ich Annna (Lili Reiterová) a Elza (Monika Fronková). Predstavili im pokusy z fyziky a všetci sa zabavili spolu s Olafom (Kevin Hutyra).

          Vyskúšali si v informatike programovanie. Dostali sa do sveta pandy a okúsili aj prechod galaxiou. Na tejto akcii sa zúčastnili žiaci zo 7.B, 5.A, a 8.A triedy, ktorí našich hostí celý čas sprevádzali.

        • OZAJSTNÍ NOVAŠKOVCI

          V deň polročného vysvedčenia naši prváci oslavovali aj svoju pasovačku do cechu žiackeho. Stali sa z nich „ozajstní novaškovci.“

          Najskôr svoje hlavičky potrápili úlohami z matematiky, čítania, písania, či prvouky. Pomoc im poskytli veľkí deviataci a oni sa tešili, že to s nimi hravo zvládli.

          Potom prišiel slávnostný čas a pán riaditeľ spolu s pani zástupkyňami, v prítomnosti prváckych rodičov a všetkých žiakov školy, ich slávnostne pasoval za „riadnych“ žiakov našej školy.

           

          Všetkým starším žiakom prváci ďakujú za krásne vinše, ktoré im darovali.

           

          Prváci MEDVEDÍCI – vitajte!

        • Oznam

          Milí rodičia, milí žiaci,

          31. január je deň, keď si spoločne zhodnotíme vašu polročnú prácu. Veríme, že sa vám darilo a ste s vašimi výsledkami spokojní. Prajeme vám veľa energie do 2. polroka.

          31.1.2024 sa vyučuje nasledovne: 1. stupeň do 11.20 a 2. stupeň do 11.45. ŠKD je v prevádzke do 16.00 hod.

           

          V piatok - 2.2.2024 sa z organizačných dôvodov na 1. stupni vyučuje do 11.00 a na 2. stupni do 11.20. ŠKD je v prevádzke do 16.00 hod.

        • Zážitková hodina informatiky

          Žiaci našej školy sa vo štvrtok 18.1.2024 vnorili do sveta informačných technológii vo firme DXC Technology v Bratislave. Túto zážitkovú hodinu informatiky pre našu školu vyhral Adam Henžel z 9.A triedy ako výherca minuloročnej celoslovenskej súťaže v programovaní Minecraft Education Cup 2023.

        • Vstúpte s nami do rozprávky

          ,,Dnes nás prišli navštíviť škôlkari." Aj takto  opísala Sybilka Prídavková dopoludnie strávené v škole.  ,,Uvítali ich Annna (Lili Reiterová) a Elza (Monika Fronková). Predstavili im pokusy z fyziky a všetci sa zabavili spolu s Olafom (Kevin Hutyra).

          Škôlkari si vyskúšali v informatike programovanie. Dostali sa do sveta pandy a okúsili aj prechod galaxiou. Na tejto akcii sa zúčastnili žiaci zo 7.B, 5.A, a 8.A triedy, ktorí našich hostí celý čas sprevádzali.

        • Oznam

          Milí rodičia, pozývame Vás na triedne ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia v jednotlivých triedach dňa 22.1.2024 o 14.30 hod. Tešíme sa na Vašu účasť. 

        • Lyžiarsky výcvik 3.ročník

          Už druhý deň úspešne pracujú na zdokonaľovaní svojich lyžiarskych zručností naši tretiaci. Sú samostatní, chcú sa zlepšovať a panuje veľmi dobrá nálada. Máme všetci za sebou jazdu na lyžiarskom vleku a bezpečné zlyžovanie svahu. Pred nami je druhá polovica lyžiarskeho kurzu, na ktorý sa všetci tešíme.

        • ŠKD oznam

          Milí rodičia, prosíme uhradiť poplatok za  pobyt dieťaťa v školskom klube na 2. polrok 2023/2024  do 15.2.2024 vo výške 40 eur ( t.j. 8.- eur mesačne ) 

          Uvádzajte:  VS  1/2024 , do poznámky uveďte meno dieťaťa. 

          Ďakujeme.

        • Školský ples

          Milí pedagógovia, priatelia našej školy , 

          oznamujeme prihláseným hosťom na náš školský ples ,keďže jeho termín  sa blíži,  aby uhradili vstupné najneskôr do 22.1. 

          Veríme,  že spolu prežijeme príjemné chvíle pri rozhovoroch, tanci a všetko nám spríjemní  kultúrny program. 

          S pozdravom vedenie školy.

        • Vianočné tvorenie

          Anjela strážneho má každý z nás a aby sme ho mali aj pri sebe, tak sme si ho aj vyrobili. Pršteky máme šikovné a z macramé priadze nám to išlo od ruky Už len zavesiť na vianočný stromček s prianím, aby sme mali čarovné Vianoce.

        • Macramé anjeliky

           

          Peknou tradíciou a súčasťou vianočných príprav sú aj vlastnoručne vyrobené ozdoby na stromček. Nás v školskom klube detí navštívila p. Ivanka Mlynáriková, ktorá nás prišla inšpirovať, ako si môžeme z vlny vyrobiť veľmi pekných anjelikov na vianočný stromček. Chcelo to trochu odvahy a nemalú zručnosť, no s výsledkom sme boli veľmi spokojní. Čo poviete, páčia sa Vám naše anjeliky?

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.