• Pasovanie za čitateľov

          Pasovačka v Knižnici J.Kollára sa prvákom veľmi páčila. V spolupráci s EDUdrama sa prváci preniesli do ľudovej rozprávky, v ktorej si zahrali ako naozajstní herci. Tešili sa, že tak boli pasovaní za platných čitateľov mestskej knižnice.

        • IQ olympiáda 2024 - spustenie registrácie

          Súťaž IQ olympiáda znova prichádza medzi Vás.

          Je to súťaž, ktorá nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. Úlohy sú všestranné a pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania. Výsledkom však nie je výška IQ, ale iba počet bodov za vyriešenie testu.

          Súťaž je postupová, prebieha v troch kolách (školské on-line, regionálne semifinále, celoštátne finále)

          Účasť v súťaži je bezplatná. Zapojiť sa môžu žiaci 2. stupňa ZŠ alebo prímy až kvarty osemročných gymnázií. Odmenení peknou cenou môžu byť nielen žiaci, ale aj škola s najväčším počtom zapojených súťažiacich.

          Registrácia je dostupná na https://test.iqolympiada.sk/ do 05.04.2024 – je potrebné zadať svoju e-mailovú adresu a e-mailovú adresu rodiča.

          Školské kolo prebehne 15.04.2024 - 21.04.2024. Ďalšie informácie sú dostupné na https://iqolympiada.sk/.

        • Výstava textilná tvorba

          Počas posledného mesiaca naši žiaci navštívili výstavu Textilná tvorba v Galérii NBS. Dozvedeli sa tam veľa zaujímavých informácií o spracovaní vlny, priadze a látok. Návšteva sa vždy zakončila tvorivými aktivitami. Mladší žiaci tkali z pásikov farebného papiera, starší si trúfli na pásiky z farebných obrázkov. Pod ich rukami vznikali zaujímavé obrázky. Ďalšie skupiny žiakov pracovali s vlnou – naučili sa z nej vyrábať brmbolce, dokonca aj šperky a postavičky.

        • Praktické cvičenia z biológie

          Žiaci šiesteho ročníka na hodinách  biológie robili praktické cvičenia.  Najprv pozorovali črievičky veľké, ktoré sme "vychovali" v sennom náleve, pripravenom zo sena a vody z potoka.  Pozorovali ich tvar, rýchlosť pohybu, udivilo ich množstvo týchto prvokov v 1 kvapke senného nálevu.  Na druhom cvičení to boli  bunky pokožky listu pelargónie - muškát a tradeskancie - "žaba"  Všímali si  tvar pozorovaných buniek, tvar a farbu prieduchov, ktoré sa na spodnej pokožke nachádzajú. Pozorované bunky nakreslili do zošitov, v ktorých urobili záznam z praktického cvičenia. Tešíme sa na ďalšiu prácu s mikroskopom a nazretie do mikrosveta. 

        • OZNAM

          Z dôvodu výpadku elektrickej energie dňa 6.3.2024 sa mení obedová prestávka  a vyučovacie hodiny v tento deň nasledovne:

          I.stupeň –obed od 11:00 hod. do 11:30 hod.

          7. vyučovacia hodina-  bude končiť o 13:00 hod.

           

          ŠKD bude fungovať v normálnom režime.

           

          II.stupeň – obed – od 11:30 hod. do 12:15 hod.

          7. hodina – 12:15 hod. do 13: 00 hod.

           

          Ďakujeme za pochopenie. Vedenie školy.

        • Pranostiky, príslovia a porekadlá

          Vieš vysvetliť, čo je príslovie a čo je porekadlo? My tretiaci sme sa to naučili hravou formou s našou babičkou Matildou. Tentokrát pre nás napísala rozprávku – príbeh, v ktorom sme hľadali pranostiky, príslovia a porekadlá. Nás však táto veselá aktivitka vôbec nezaskočila. Babička nás pochválila, nakoľko sme našli a vysvetlili sme si všetky príslovia a porekadlá, ktoré šibalsky ukryla do rozprávky. Užili sme si spolu veľa zábavy a čo - to nové sme sa opäť i naučili.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.