• Jarná školička

          Naša škola v prvý deň jarných prázdnin otvorila svoje brány a privítala takmer 40 predškolákov z Kremnice a okolia na workshope Jarná školička. Po úvodnom privítaní pánom riaditeľom a rozdelení do farebných skupín sme si zdravo zamaškrtili, a potom nastala veľká paráda. Deti spolu so sprevádzajúcimi pani učiteľkami plnili na štyroch stanovištiach rôzne zaujímavé úlohy z fyziky, chémie, matematiky a mnoho ďalších. V spoločnom experimente sa predškoláci stali svedkami ohňového a vodného tornáda, tiež čarovali s bublinami a bádali ako ich možno chytiť do rúk. Potrápili sa aj hľadaním ťažiska v balansovacej hre. Ďalej v chemickom laboratóriu nadobúdali zručnosti pri práci s mikroskopmi, ktoré si zaostrili na rôzne preparáty. Svoje matematické schopnosti si preverili v matematickom pexese a v ďalších interaktívnych úlohách. Vďaka ich dobrým vedomostiam sa im podarilo rozsvietiť lampášiky a vytvoriť lienku, samozrejme nielen sedembodkovú. Vo vesmírnom dobrodružstve predškoláci vyrábali teleskop a pozorovali súhvezdie Kasiopeja, z vrchnáčikov tvorili slová podľa predlohy, maľovali hviezdičky a štartovali raketu. Za splnenie úloh získavali písmenká, vďaka ktorým sa im podarilo rozlúštiť indíciu a zistiť kto je záhadné čudo z vrecúška volajúce o pomoc. Po splnení všetkých úloh sme si pochutili na výbornom obede v školskej jedálni, za čo patrí veľká vďaka pani vedúcej školskej jedálne a šikovným pani kuchárkam. Po naplnení brušiek sme neskončili v postieľkach ako v MŠ, ale pokračovali tvorením v školskom klube, kde si predškoláci vytvorili Novaška z papiera. S taštičkou plnou darčekov a výtvorov odviedli spokojných skoro prvákov pani učiteľky do materskej školy. V závere patrí VEĽKÁ VĎAKA vedeniu školy, všetkým pani učiteľkám, pani vychovávateľkám, pani asistentkám, žiakom V.B a samozrejme našim milým predškolákom za tento skvelý deň. Všetci ste boli super!!!!!

        • Usmernenie MŠVVaŠ SR

          Vážení rodičia a žiaci, v priloženom súbore Vás informujeme o usmernení vydanom Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR k súčasnej situácii ohľadom koronavírusu.

          Vzhľadom k danej situácii prosíme rodičov, aby deti s príznakmi akejkoľvek infekcie neposielali do školy s ohľadom na vlastné dieťa, ale aj na ostatných spolužiakov.   

          Mgr. Igor Kríž, riaditeľ školy

           

        • Zdobenie medovníkov

          6.2.2020 sme v priestoroch ŠKD privítali Betku Knappovú, ktorá dostala ťažkú úlohu. Mala naučiť našich prváčikov a druháčikov ozdobovať medovníkové srdiečka. Polevy bolo dosť a vzorky z nej zostali aj na svetríkoch. Ale napokon všetko dobre dopadlo, srdiečka sú ozdobené a všetci sú spokojní. Betka, ďakujeme ti, že si si našla čas, vydržala ten nápor nezrozumiteľných slov a naučila si zdobiť aj nemotorné  ručičky ☺

        • Dalton - ľudské telo

          Na dnešnom Daltone sme pátrali po tom ako funguje ľudské telo a dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých informácií,napríklad aj to, že pľúca sú jediný orgán, ktorý vypláva na hladinu vody. Samozrejme každý z nás prispel nejakou zaujímavosťou, ktorú sme odprezentovali spolu s projektami. Ďalej sme vyrobili model dýchacej sústavy, "oživili" sme postavy správnym vložením vnútorných orgánov, odmerali sme tep kamarátovi, počúvali tlkot srdca a v závere sme si zasúťažili vo vedomostnej súťaži Milionár. Strávili sme opäť pekný deň. Kolektív IV. B

        • Lyžiarsky výcvik tretiakov

          Tento týždeň  naši tretiaci absolvujú lyžiarsky výcvik, ktorý sa koná na Krahuliach. Rozdelenie do skupín je podľa schopnosti a zručnosti v lyžovaní. Pokroky vidno každodenne, tí čo nevedeli stáť na lyžiach, dokážu zísť bezpečne kopec, tí výborní lyžiari vedia predviesť techniku lyžovania svojim spolužiakom. Naozaj musíme všetkých  pochváliť za vzorné správanie a za ich snahu.

        • Valentínske srdiečka

          Dňa 13. 2. 2020 nás v ŠKD navštívila odborníčka na pečenie medovníčkov p. Betka Knappová. Dozvedeli sme sa, ako si pripravíme cesto na medovníčky, pekne sme si ho na pomúčenej doske vyvaľkali a deťom sa veľmi páčilo, vykrajovať si z neho srdiečka. Tie sme upiekli vo vyhriatej rúre a sladká maškrta bola zakrátko v našich bruškách. Ďakujeme Betka a prajeme veľa radosti pri tvorbe ďalších medovníčkov. 

        • Karneval

          V piatok, 14. februára, sa konal na našej škole karneval. Deti sa už od rána učili v maskách a tešili sa na spoločné stretnutie všetkých žiakov v aule. Program si pre deti pripravili žiaci z 9. ročníka. Po predstavení všetkých masiek si deti zatancovali a zasúťažili v hádzaní loptičiek. Po hlasovaní deviataci vyhlásili výsledky a najlepšie masky z jednotlivých tried sa mohli tešiť z milej ceny.

        • Hýb sa žiačik!

          Dňa 10.2.2020 sme si v ŠKD s tretiakmi a štvrtákmi výborne zacvičili.  Pozvali sme si pani Mišku Širáňovú, ktorá nám predviedla tanečno-športovú zostavu, pri ktorej sme si precvičili celé telo. V našej priestrannej aule sme sa veselo zabavili a už  teraz sa opäť tešíme na ďalšie športové popoludnie prežité spoločne s Miškou...

        • Lyžiarsky výcvik 7.A

          Novaškovci posielajú krásny zasnežený pozdrav z Čertovice. Konečne to tu vyzerá ako v zime. Počas nášho pobytu nasnežilo už vyše 30 cm prachového snehu. Prvé dva dni dosť snežilo a fúkalo, takže podmienky na lyžovanie boli náročné. Naše Snežienky a Machri zo VII.A s tým však húževnato bojujú a napredujú vo výuke.

          Držte nám palce, aby sme lyžiarsky kurz úspešne zvládli v dobrej nálade a zdraví.

        • Valentínske tvorivé dielne

           

          Dňa 7.2.2020 sme sa s tretiakmi v rámci ŠKD vybrali do Knižnice J. Kollára na tvorivé dielne. Rozhodli sme sa, že si spoločne prečítame a pripomenieme,  kto bol sv. Valentín a prečo je tento sviatok podľa neho pomenovaný. Neskôr sme sa s nadšením pustili do výroby malého darčeka – skladaného srdiečka pre svoju obľúbenú osobu. Prežili sme naozaj príjemné popoludnie.

        • Piráti z 1.A

          Posledné dva dni prvého polroka prežili dobrodružne a veselo. Trieda sa premenila na palubu lode a prváci na pirátov, ktorí  plnili neľahké úlohy. Najprv museli ukázať, že poznajú všetky prebraté písmenká a nájsť im správne miesto v pirátskej mape. Trošku  sa potrápili, aby zistili správnu indíciu, pomocou ktorej našli poklad. Spravodlivo si ho rozdelili a pustili sa do ďalšej práce – odkrývania tajomných obrazov z morských hlbín – tentoraz v skupinách. Nakoniec si každý vyrobil svojho vlastného papagája a s polročným hodnotením odplávali piráti domov na prázdniny.

        • Textilná tvorba v galérii

          V januári sme postupne so všetkými deťmi z ŠKD navštívili výstavu v galérii Textilná tvorba, kde sa prezentovali remeselné tradície. Výstava bola úžasná a my sme nevedeli, na ktorý výrobok sa máme skôr pozerať. Potom mala každá skupina pripravenú aktivitu podľa veku detí. Pani lektorka Mgr. Evka Dušková, mala už pripravený materiál a deti potom už len lepili, strihali, navliekali, robili odtlačky a vytvárali vlastné dielko. Detského smiechu a kriku bola plná galéria a my ďakujeme za trpezlivý prístup a podnecujúce aktivity, ktoré sú vždy dôkladne pripravené.

        • Návšteva galérie

          V januári sme v rámci hodín techniky  navštívili výstavu v galérii Textilná tvorba. Žiaci si pozreli zaujímavú výstavu a vytvorili si vlastné výrobky. Deviataci, ôsmaci a siedmaci sa naučili techniku suchého plstenia a piataci vyrábali brmbolce z vlny.

        • Pasovanie prvákov

          Z pirátov a medvedíkov sa stali ozajstní prváci Novaškovej školy!

          Najskôr preukázali svoje pohybové, hudobné, matematické i spevácke zručnosti pri plnení rôznych úloh, ktoré všetky hravo zvládli. A potom nastal ten slávnostný okamih, keď ich pán riaditeľ pasoval do cechu žiackeho a všetci spolužiaci z I. aj II. stupňa im zaželali všetko dobré naozaj peknými básničkami, plagátmi a darčekmi. Všetkým Vám ďakujeme.

          Zvlášť chceme poďakovať   pani učiteľke Krížovej, pánovi učiteľovi Tatárovi  a žiakom IV.A za ich veľkú pomoc pri organizovaní tohtoročnej pasovačky.  

        • Ilustrácie s pani Škandíkovou

          22.1.2020 sme  v ŠKD medzi sebou privítali Mgr. art. Evku Škandíkovú, ktorá sa okrem reštaurovania venuje aj ilustrácii detských knižiek. Ilustrovala detské knižky „O Dorotkinom mliečku“ a Štyri strakuľky a jeden kolibrík.“

          Pre deti pripravila tému: Nakresli si vlastný ostrov. Každý si losoval kartičky s indíciami a deti si podľa nich kreslili vlastné ostrovy. Aktivita podnecovala v deťoch fantáziu a ostrovy im rástli ako z vody.

          Evke posielame veľké ĎAKUJEME

        • Oznam

          Vážení rodičia, dňa 31.1.2020 sa vyučovanie z organizačných dôvodov končí nasledovne:

          1. - 2. ročník o 10:20 h

          3. - 4. ročník o 10:40 h

          5. - 6. ročník o 11:00 h

          7. - 9. ročník o 11:20 h

          Vyučovanie začína 4.2.2020 (utorok), deň po polročných prázdninách.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.