• Medvedíci v knižnici

          Medvedíci z I.B boli dnes so súhlasom rodičov, slávnostne pasovaní za čitateľov mestskej knižnice. Veľmi sa tešia, že si budú môcť požičiavať nové knižky. Veď každá prečítaná knižka, znamená novú múdrosť. Ďakujeme!

        • Štvrtáci v galérii

          Po dlhom čase  sme znovu mohli navštíviť galériu. So žiakmi 4. B triedy sme si pozreli krásnu výstavu Salón ˂55 kremnických výtvarníkov. Po prehliadke nás čakala veľmi zaujímavá práca. Mali sme pripravenú hru tangram, ktorú sme si rozstrihali a skladali sme z nej zvieratká. Poskladané zvieratká sme prekreslili na papier a vypĺňali rôznymi vzormi. Ďakujeme Evke Duškovej za príjemne strávené dopoludnie.

        • Piráti pri inštalácii hmyzieho hotela a vtáčej búdky

          Viete, čo je nové v Zechenterovej záhrade? Naši piráti – prváci z 1.A - to už vedia . Vďaka OZ Zlaté líšky pribudlo v Zechenterovej záhrade opäť niečo nové – teraz niečo pre jej prírodných obyvateľov. Maminky, Lenka Golhová a Evka Škandíková, nás pozvali na inštaláciu hmyzieho hotela a vtáčej búdky. Zároveň pre nás pripravili viacero zaujímavých aktivít. Piráti zisťovali, čo chutí mravčekom, zisťovali, aké druhy hmyzu sú užitočné, na tajných miestach hľadali ukryté úlohy o chrobáčikoch a vtákoch, odpovedali na otázky a plnili tajničku. Úlohy ich zaujali tak, že im nevadil ani dážď. Nakoniec sa dozvedeli, kde budú môcť prikrmovať vtáčiky a na čo bude slúžiť hmyzí hotel. Už teraz sa tešia, ako budú pozorovať hmyz, ktorý tu nájde svoj domov. Príďte aj vy! Maminkám za ich iniciatívu a zaujímavo prežitý čas veľmi pekne ďakujeme.

        • Moja prvá kniha

          Dokážu 9-ročné deti napísať  knihu?  My sme sa o to pokúsili.  Deti  majú sami v sebe detskú fantáziu a jednoducho zrozumiteľný, deťom vlastný jazyk. Zadala som im tému: Môj koníček. Je to deťom veľmi blízka téma, určite s radosťou budú písať o tom, čo ich baví, čo napĺňa ich voľné chvíle.  Pritom sa nenásilným spôsobom učia štylizovať, uplatňujú gramatické vedomosti, a podľa ich témy uplatňujú vedomosti a zručnosti aj z iných oblastí – prírodovedy, športu, hudby. Pre mňa boli ich knižočky tiež veľmi vzácne, lebo okrem zručností a vedomostí, ktoré museli pri jej tvorbe uplatniť , dozvedela som sa veľmi cenné informácie o tom, čo ich baví, ako trávia svoj voľný čas. Autori  nám predstavili svoje knižočky na slávnostnom krste, tak ako sa patrí – pokrstili sme ich konfetami. Možno z týchto žiakov  vyrastú budúci lyžiari, prírodovedci, hudobníci, maliari. Ďakujem vám moji štvrtáci, že som sa mohla stať prvou čitateľkou vašej prvej knižky.

        • Vyučovanie v 5.A

          Aj keď nie vždy nám počasie praje, napriek tomu sa žiaci 5.A v škole nenudia. Pomocou hier a súťaží sme si preopakovali slovné druhy, rekordy Zeme, slovíčka z angličtiny, ocitli sme sa dokonca aj v antike a našli sme si čas aj na relaxáciu.

        • Poplatky za pobyt v ŠKD - oznam

          Na základe VZN mesta Kremnica č. 2/2020 sa poplatky počas prerušenia prevádzky školského zariadenia znižujú na polovicu počnúc prvým dňom mesiaca nasledujúceho po prerušení prevádzky.

          To znamená, že poplatok za pobyt detí v ŠKD za apríl a máj je vo výške 2,50 €. ( spolu 5.- € )

          V prípade, že dieťa bude odhlásené aj v mesiaci jún – za tento mesiac mu bude vrátený poplatok v plnej výške – t. j. 5.-€

        • Družina "vonku"

          Veľmi sa tešíme, že trávime veľa času vonku. Využívame trávnaté plochy v okolí našej školy, aj Zechenterovu záhradu. Môžeme sa hrať a pri hre objavovať veľa zaujímavostí o sebe, o prírode, ako funguje svet okolo nás, rozvíjať vzťahy s ostatnými deťmi. Tešíme sa z hry a z pohybu v prírode. Vychutnávame si slnečné počasie, ale aj v daždi sa vieme zabaviť, napríklad maľovaním s bahnom. Tu je pár momentov z našej popoludňajšej činnosti. Žiaci 4.A.

        • Medvedíci z I.B

          Medvedíci z I.B tiež v škole nezaháľajú. Rozvíjajú komunikačné, čitateľské i matematické zručnosti s úsmevom na tvárach. Pohybom nešetria v Zechenterovej záhrade. Naháňačky a iné pohybové hry výborne utužia ich dlho odlúčený kolektív. Všetkých pozdravujú a prajú veľa zdravia!

        • Žiaci 2.stupňa nastupujú do školy.

          Vážení rodičia, milí žiaci, minister školstva SR svojim rozhodnutím povolil obnovenie školského vyučovania na základných školách aj pre 6. až 9. ročníky v prípade, ak tak rozhodne zriaďovateľ. Po vzájomnej dohode s Mestom Kremnica, ako zriaďovateľom školy, sme sa dohodli, že ročníky 6., 7., 8. aj 9. nastúpia do školy na 2 pracovné dni. 29.6.2020 všetci žiaci školy odovzdajú učebnice a 30.6.2020 dostanú koncoročné vysvedčenie. Školská jedáleň varí stravu pre žiakov a zamestnancov školy až do konca školského roka.

                                                                                                                                                                                                                               Vedenie školy

        • Už sa učíme spoločne

          Po náročnom online vzdelávaní sme sa vrátili opäť do škôl a mohli sme začať pracovať  spoločne, tak ako sme zvyknutí a čo nás teší, lebo nás to učí spolupráci a spolupatričnosti. Vyučovanie v prírodnom prostredí je nielen zdravé ale aj zábavné, veď vždy objavíme niečo nové a zaujímavé, čo nám naša príroda poskytne. Najprv sme si v rámci prírodovedy – pravdaže v prírode  zopakovali prírodniny a ich rozdelenie. Následne sme sa rozdelili na skupiny a  každá  dostala úlohu pre výskumníkov – nájsť v Zechenterovej záhrade 10 rôznych prírodnín. V triede nás čakala ďalšia úloha - pomenovať naše prinesené prírodniny. Pomohli nám knihy,  ale aj mobilná aplikácia plantNet. Vyučovanie v blokoch, kde sa spájajú rôzne predmety – PDA, SJL, VYV  je pre nás  veľmi pútavé  a pestré, preto sme názvy nájdených prírodnín zoradili podľa abecedy a poslednou úlohou bolo k podstatným menám dopísať prídavné mená a slovesá. Na ďalšie zábavné úlohy sa tešia žiaci z III.A

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.