• Hodina fyziky

          Aj v tomto veľmi náročnom období dištančného vzdelávania žiakov druhého stupňa sa ukazuje, že je to pre niekoho prostredie, akoby sa v ňom narodil, niektorým z nás to úplne nevyhovuje. Je radosť od žiakov pri online vzdelávaní počuť: „My chceme ísť do školy a tešíme sa do školy.“ No napriek tomuto obdobiu, vedia byť žiaci kreatívni. Témy, ktorými sme sa zaoberali na hodinách fyziky boli v 7.ročníku Modelovanie dažďa  a v 9.ročníku Žiarovka. Žiaci pracovali v skupinách a spôsob spracovania si mohli zvoliť. Aj spôsob spracovania domácich zadaní je u niektorých žiakov netradičný. Tu sú výsledky našej práce.

          Monika Gombošová

        • Kto by sa netešil na Mikuláša?

          Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie.

          Zvyky vzťahujúce sa ku dňu sv. Mikuláša sa postupne vyvíjali až do podoby, ktorá sa zachovala dodnes.

          Na celom území Slovenska sa udomácnil zvyk obchôdzky Mikuláša s anjelom a čertom, ktorí rozdávali darčeky i „čertovské“ odmeny.

          Však tento rok je celý tak trocha iný, všetci sa prispôsobujeme situácii, ktorú momentálne prežívame. Dnešný deň v škole sme sa museli zaobísť bez tradičnej návštevy Mikuláša s anjelom a čertom , a preto Mikuláš dnes priniesol sladkosti pre našich žiakov pánovi riaditeľovi a pani zástupkyni, ktorí odovzdali Mikulášove sladké prekvapenia natešeným deťom.

          Milí naši spolužiaci, ktorí sa vzdelávate doma aj Vám posielame všetci sladké zamávanie a pekný Mikulášsky víkend.

        • Adventné venčeky

          Takto sa pripravili naši žiaci na advent: Vivienka z 2. A, Kristínka a Hanka z 5. A, Aďko z 5. B, Ninka, Katka a Sebastián zo 6. A, Ferko zo 7. A, Jojko zo 7. B, Mirka, Timejka a Vika z 9. A. Ďakujeme za navodenie príjemnej adventnej atmosféry.

        • Oznam

          Vážení rodičia,

           v októbri bola odsúhlasená výška príspevku do ZRPŠ v nezmenenej hodnote 10 EUR, pre druhého súrodenca 5 EUR, tretieho 0 EUR.

          Chcela by som Vás poprosiť, aby ste po Vašich deťoch poslali daný príspevok ich triednym učiteľom/učiteľkám, keďže vzhľadom na aktuálne hygienicko-epidemiologické usmernenia do školy rodičia nemajú umožnený vstup.

          Ďakujem za spoluprácu.

          Lenka Golhová, predsedníčka ZRPŠ

        • Aj deti vedia , že len spoločnou prácou dôjdeme k cieľu.

          Dnes sa námorníci z 1.B na daltonskom vyučovaní zmenili na pirátov-lúpežníkov. Opäť sa presvedčili, že ťahať za jeden povraz je dôležité a spoločnými silami sa tak dostali až k sladkému pokladu. Splnením povinných úloh, ku ktorým patrilo pirátske počítanie, prepis textu, ale i bludisko vedúce k pokladu, prváci dokázali, že 3 mesiace v škole usilovne pracovali. Podarilo sa im nájsť ukryté mince v piesku, ukoristiť čo najviac mincí hodom na cieľ, a dokonca aj vyrobiť odtlačok zlatej pirátskej mince. Ďakujeme Eliške, ktorá spolu s maminou pripravila obrovský a veľmi zaujímavý projekt o živote pirátov i čokoládové mince do podkladu, Paľkovej mamine za pirátske omaľovánky a všetkým rodičom za tvorivosť pri príprave pirátskych kostýmov.

          I.B

        • Objavitelia v IV.A

          Naši pátrači zo IV.A dnes objavovali záhady jednoduchého stroja a zhotovovali kladku. Najprv skonštruovali pevnú kladku, ale podarila sa im aj voľná kladka. Vyskúšali si tak, ako dvíhať ťažké predmety s menšou námahou. 

        • Vyučovanie pokračuje

          Vážení rodičia, milí žiaci, od utorka 3. novembra 2020 pokračuje vyučovanie v škole pre žiakov 1. stupňa. Smelo môžete poslať Vaše deti do školy, naši zamestnanci sú zodpovední. Navyše sme počas jesenných prázdnin dezinfikovali priestory budovy 1. stupňa a školskej jedálne pomocou generátora ozónu.

               Milí rodičia, buďte aj vy zodpovední a nevstupujte do priestorov školy bez certifikátu s negatívnym testom tak, ako určujú najnovšie vyhlášky č. 15 a č. 16 Úradu verejného zdravotníctva SR. Nezabudnite, aby Vaše deti odovzdali triednej učiteľke Vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa.

               Milí žiaci 2. stupňa, aj vy máte od zajtra vyučovanie, ale dištančnou formou, teda učíte sa doma. Aj Vás čaká mnoho práce, a preto všetkým prajeme veľa úspechov a chuti do učenia.

                                                                                                                                                                                        Vedenie školy

        • JEDNODUCHO A PREHĽADNE

          Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády pribudli na stránku minedu.sk nové usmernenia a opatrenia. Pre lepšiu prehľadnosť pripravili jednoduché infografiky, ktoré pomôžu zodpovedať otázky, čo robiť v prípade,  ak ste rodič a máte dieťa v škole.

        • Rozvrh dištančné vzdelávanie

          Milí žiaci, na edupage je zverejnený dištančný rozvrh pre druhý stupeň. Budúci týždeň prebieha dištančné vyučovanie od 3.11. do 5.11. a následný týždeň začína od 10.11. a pokračuje podľa pokynov až do ukončenia dištančnej výučby. Zároveň Vám zverejňujeme ako bude prebiehať vzdelávanie a to či online pomocou programu Microsoft Teams alebo zadávaním dištančných úloh. V rozvrhu sú za deň maximálne štyri hodiny a začínajú 8:00 hod., 9:00 hod., 10:00 hod. a 11:00 hod. Online vyučovacia hodina bude trvať 30 minút, je veľmi efektívne pripojiť sa aspoň päť minút pred začatím, je potrebné byť pripravený na vyučovanie. Úlohy na Vašu samostatnú prácu budete dostávať v stanovenom čase, pracujte zodpovedne a komunikujte s vyučujúcim resp. s triednym učiteľom. Prajeme Vám úspešnú dištančnú výučbu. Vedenie školy.  Distancny_rozvrh_II.stupen.pdf

        • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV 1. STUPŇA

          Na základe Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020  oznamujeme rodičom žiakov  1. stupňa, že pri nástupe žiaka do školy dňa 3.11.2020 ( alebo pri ďalšom prvom nástupe ) žiak musí priniesť  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti .  Žiaci 1.stupňa, ktorí majú nad 10 rokov sa musia preukázať,  to znamená  doniesť do školy svojmu triednemu učiteľovi  certifikát s negatívnym výsledkom RT- PCR testu alebo antigénového testu. Ak tento certifikát nedonesú, nemôžu sa ďalej zúčastniť vyučovania v škole. 

        • Halloween v 3.A

          Dnes sme si vyskúšali zaujímavé vyučovanie v Daltonskom bloku. Najprv sme si vyzdobili triedu symbolmi Halloweenu, ktoré sme sami vyrobili a porozprávali sa, ako sa so svete tento sviatok oslavuje.

          Po vysvetlení pravidiel práce , sme sa pustili do plnenia povinných a dobrovoľných úloh. Riešili sme so strašidielkami rôzne matematické úlohy, čítali o čarodejniciach a ich oslave, plnili zadania, ktoré nám pripravili. Nezľakli sme sa ani doplňovačky.

          Každý z nás si mohol vyrobiť svojho pavúčika – miláčika, ktorý zdobí naše dvere. Pri práci sme sa učili používať krátky hlas, spoliehať sa na seba, ale aj poskytnúť pomoc kamarátovi.

          Za dobre vykonanú prácu si každý z nás vyrobil malé sladké strašidielko a halloweenskú medailu. Takéto vyučovanie sa nám páčilo a tešíme sa na ďalšie.

          Kolektív 3.A triedy

        • Indiánsky deň

          Dnes sme mali náš prvý Dalton s témou Indiáni. Po predstavení sa našimi novými indiánskymi menami a tanci nášho kmeňa sme sa pustili do plnenia povinných i dobrovoľných úloh. Hravo sme našli cestu k teepee, poskladali totem i ulovili rybu, ktorá zhltla príklady. Indiánsku kozmetiku sme doplnili vlastnoručne vyrobeným tričkom, ktoré sme vyzdobili rôznymi motívmi. Nezľakli sme sa ani samohlások, a dokonca ani bizóna, ktorého sme sa snažili uloviť pomocou luku. Niektorí mali dobrú mušku a podarilo sa im to. Pri plnení všetkých úloh sme zažili veľa zábavy a dokázali, že vieme pracovať samostatne, no i pomôcť kamarátovi. Ozdobení čelenkami a s dobrým pocitom sa tešíme na ďalší Dalton. Kolektív 1.B

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.