• Spolupráca u námorníkov

          Dnes sme dokázali, že dokážeme ťahať za jeden povraz ako správni námorníci. Počas celého dňa sme pracovali v skupinách a hoci sme len prváci, skupinovú prácu sme zvládli ako skutoční profesionáli. Vzájomne sme si pomáhali a dokázali sme sa dohodnúť na výbere úloh i spôsobe riešenia. Čítali sme s porozumením, zopakovali si počítanie do 20, rozlúštili tajné písmo a zanechali odkaz spolužiakom. V závere sme skladali interaktívne puzzle a skúšali svoju trpezlivosť pri stavaní cestičiek z domina. Našli sa medzi nami aj takí, ktorí majú naozaj obrovskú trpezlivosť a nevzdali sa. Za splnené úlohy každá skupina zbierala body a všetkým sa nám podarilo získať zlatú mincu do nášho triedneho pokladu. Ďalšia skúška za nami a tešíme sa na ďalšiu. Kolektív I. B

        • Divadlo v 2.B

          ,,Do divadla sa dnes nedá ísť a my ho máme tak radi’’, povedala si Natálka Slašťanová z II. B a pripravila pre svojich spolužiakov vlastnoručne vyrobené špajdlové divadlo. Spolužiaci neváhali, hneď sa pridali a divadelné predstavenie bolo na svete!

        • Kamaráti z lesného spoločenstva

          Aké zaujímavé je učiť sa o zvieratách a zároveň ich vytvoriť, si vyskúšali žiaci zo 4.B. Získali informácie o živočíchoch  žijúcich v lese a vytvorili projekty, ktoré boli prepojené s pracovným vyučovaním a výtvarnou výchovou.  Inšpirácie našli v rôznych obdobiach výtvarného umenia a využili rozmanitý odpadový materiál. Svoj projekt každý žiak prezentoval pred celou triedou a odpovedal aj na zvedavé otázky spolužiakov. Pozrite, aké krásne diela vytvorili.

                                                                                                                                        triedna učiteľka Katarína Jančová

        • Veľká noc

          Vážení pedagógovia, vážení zamestnanci školy, milí rodičia a naši žiaci. Od 1. apríla do 6. apríla sú Veľkonočné prázdniny. Dištančné aj prezenčné vyučovanie sa prerušuje. Prajeme Vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov, veľa zdravia, šťastia a lásky v kruhu najbližších.

                                                                                                                                        Vedenie školy

        • Pirátsky deň v II.A

          V stredu ráno čakalo pirátov nemilé prekvapenie. Niekto z triedy ukradol pirátsky poklad a  maskota Mima. A tak sa začala naša zábavno-záchranná výprava. Mima a poklad sme mohli vypátrať, len ak splníme všetky pirátske úlohy. Tento krát boli zamerané na čítanie s porozumením. A to je veru ťažká vec! Čítať už vieme všetci, ale poradiť si úplne samy, vo dvojiciach, či v skupine vyžadovalo nemalé úsilie – štyri hodiny sústredenia a premýšľania! Piráti plnili  sériu pokynov a činností, pri ktorých sme sa aj poriadne zasmiali. Potom sme počítali a vybudovali mesto a vytvorili jeho mapu. Nakoniec sme vylúštili tajomný odkaz, zašifrovaný v Morseovej abecede. Nášho Mima a poklad uniesol Kráľ Knihomoľ! Má veľmi rád knihy, ale nemá rád deti, ktoré nečítajú. No my sa ho už báť nemusíme, veď sme dokázali, že nielen čítame a rozumieme, ale čítame rady a tešíme sa, že cez veľkonočné prázdniny budeme mať čas zavŕtať svoj zvedavý noštek do peknej knihy  .

        • Dinosaury v 1.B

          Dnes sme sa vrátili v čase, a to až o niekoľko miliónov rokov. V daltonskom bloku sme sa totiž venovali téme dinosaury. Na začiatku sme plnili povinné úlohy, v ktorých sme dopĺňali číselné dinorady, počítali do 20, a tiež tvorili dinomená. Odkrývali sme fosílie a skladali kostru dinosaura podľa návodu, no zapojili sme aj našu fantáziu a tvorivosť a vytvorili kostru podľa vlastných predstáv. V dobrovoľných úlohách, ktoré nás bavili najviac, sme kŕmili dinosaura, chodili v dinostopách i tvorili náhrdelník s odtlačkom dinopazúrov. Spoločnými silami sme pomohli nájsť cestu nezbednému dinovi k jeho mame. Sledovali sme ako rastie dinosaurus a počúvali dinosaurie zvuky. Niektoré boli naozaj strašidelné. V závere sme odprezentovali projekty, ktoré sme si pripravili k danej téme a prečítali zaujímavosti z kníh. Určite sme sa dozvedeli veľa nového a už sa tešíme na ďalší Dalton. Kolektív 1.B

        • Prezenčná výučba od 16.3.2021 na I. stupni

          Milí rodičia, dnes 15.3. 2021 v poobedňajších hodinách som dostal telefonickú správu s RÚVZ v Žiari nad Hronom, kde nám oznámili nové rozhodnutie pani riaditeľky tejto inštitúcie. Od utorka 16.3. môže naďalej pokračovať na I. stupni prezenčné vyučovanie. Toto rozhodnutie sme odkonzultovali s pánom primátorom mesta. Mrzí nás, že v tejto hektickej dobe sa prijímajú rýchle a niekedy neuvážené rozhodnutia, na druhej strane sa tešíme na našich žiakov. Prosíme rodičov, aby poslali po dieťati Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a dali sa obaja otestovať. ŠKD a školská jedáleň naďalej pracuje v takom režime ako doteraz. Ďakujeme za pochopenie.

          Mgr. I. Kríž, riaditeľ školy.

           

        • Zavretá škola

          Vážení rodičia, vzhľadom k zhoršenej epidemiologickej situácii v dvoch triedach prvého stupňa a na základe odporúčania a rozhodnutia RÚVZ v Žiari nad Hronom a dohody so zriaďovateľom školy, bude od pondelka 15.marca prerušené vyučovanie v škole pre I.stupeň.Nebude fungovať ani ŠKD a ani školská jedáleň. Všetci žiaci školy sa  budú vyučovať dištančne.Veríme,že sa čoskoro stretneme zdraví v škole.                                                                                                                                                                                           Vedenie školy    

           

        • Maksík v Amerike.

          Tak znelo jedno zo zadaní v matematických súťažiach na pokračovanie pre druhý ročník základných škôl. Taminka Briatková, žiačka II.B triedy prispela do súťaže aj kresbou, ktorá sa vyhlasovateľom súťaže tak zapáčila, že jej indiánov, papagája, hada i grizzlyho uverejnili na titulnej strane ďalšieho pokračovania súťaže. Taminka bola ocenená darčekom a veľkým uznaním. Blahoželáme!

        • Matematický klokan

          Tak ako každý rok, aj tento rok sa bude konať matematická súťaž KLOKAN. Keďže nie sme v škole, viac informácií o súťaži nájdete na linku: https://matematickyklokan.sk/.

          Nájdete tam aj možnosť Prihláška žiaka - kde sa môžete prihlásiť a rodičia môžu zaplatiť štartovné 4 €. Termín prihlásenia sa do súťaže je do 14.3.2021, súťaž prebehne od 19.4. do 23.4.2021 Verím, že sa nájdu takí žiaci, ktorí majú chuť súťažiť.

        • Tešíme sa na otvorenie školy.

          Vážení rodičia, milí žiaci, od 1. marca sa otvára škola pre žiakov 1. stupňa. Vyučovanie tried 1., 2., 3. a 4. ročníka bude podľa rozvrhu. Tak isto bude fungovať družina od 6,00 do 16,00 a stravovanie v školskej jedálni. Rozhodnutie vydal zriaďovateľ školy - Mesto Kremnica na základe odporúčania Krízového štábu OÚ v Žiari nad Hronom zo dňa 25. februára 2021. Podmienkou, aby sa žiaci 1. stupňa mohli učiť v škole je, aby doniesli v pondelok do školy Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu. Tento dokument si môžete stiahnuť na stránke školy alebo zobrať vytlačené pred budovou 1. stupňa. Žiak 1. stupňa nemusí byť testovaný, ale rodič áno. Chceme Vás touto cestou požiadať, aby ste sa obaja rodičia išli otestovať. Je to v rámci bezpečnosti všetkých žiakov aj zamestnancov školy. Do budovy školy nebude možný vstup ani pre rodičov žiakov 1. ročníka. Tí žiaci, ktorí nenastúpia do školy sa budú učiť dištančne, nie on line spôsobom, ale pani učiteľky zadajú úlohy na vypracovanie. Rodičia týchto žiakov nebudú môcť čerpať pandemickú OČR. Milí rodičia, nemusíte sa báť o bezpečnosť svojich detí. Všetci zamestnanci v práci nastúpia otestovaní, školské priestory sú vydenzifikované a očistené ozónovačom. Pred vstupom do školy bude vykonaný ranný filter, kde sa bude merať teplota a žiak odovzdá Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu a ide samostatne do triedy. Žiaci 2.stupňa sa naďalej budú učiť dištančne.

          Tešíme sa na Vás milé deti, dúfame, že cez víkend sa nič už nezmení.

                                                                                                                                                                                       Vedenie školy

        • Prírodoveda so štvrtákmi

          Príroda a pobyt v nej , to je sila, ktorá nám pomáha prekonať rôzne úskalia,  napríklad i to, že zatiaľ nemôžeme spoločne zdieľať naše školské lavice. Tak sa prírodovedu učíme online, ale veríme , že naše rozpracované projekty dokončíme spoločne v prírode, doplníme ich o prírodné materiály, ktoré nájdeme - kôru, plody, konáriky,  listy či usušené bylinky. No povedzte, nie sú tí naši štvrtáci šikovní? 

        • Oznam

          Milí žiaci, vážení rodičia, veľmi sme sa tešili, že po jarných prázdninách nastúpime do školy. Žiaľ, situácia v našom okrese je nepriaznivá a žiaci sa zatiaľ v škole nemôžu učiť. Znamená to pre nás všetkých, že od 22.februára pokračujeme dištančným vzdelávaním. Prajeme Vám všetkým pevné zdravie, rodičom ďakujeme za pomoc a podporu  a veríme, že sa čoskoro spolu uvidíme v škole.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Vedenie školy

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.