• Môj strom

          Sovičky z 3.A v skupinách skúmali stromy, ktoré si vybrali v Zechenterovej záhrade. Najprv zisťovali názov stromu, merali obvod kmeňa, odhadovali jeho výšku. Zamerali sa aj na listy, kvety a plody. Zaujali ich živočíchy žijúce na strome alebo v jeho blízkosti. Zo svojich skúmaní urobili zápisy a na záver svoj strom predstavili spolužiakom.

        • Stromový hlavolam

          Žiaci IV.A spoznávali dreviny v ich prirodzenom prostredí. Každý žiak mal zavesený na krku zalaminovaný obrázok časti stromu - list, kôru. Potom žiaci pozorovali stromy v Zechenterovej záhrade a hľadali ten " svoj" , označili ho previazaním stužky na najnižší konárik a postavili sa k nemu. Potom každý predstavil “svoj” strom a ostatní spolužiaci dopĺňali vlastné informácie získané z encyklopédie.

        • Divadlo v piatom ročníku

          Žiaci piateho ročníka si na hodinách literatúry vyskúšali rôzne divadelné roly. Počas vyučovacích hodín sa stali výtvarnými tvorcami bábok na paličke, scenáristami, kulisármi či samotnými bábkohercami, keď predvádzali svoje pripravené bábkové hry na „javisku“.

        • Časti rastlín

          Žiaci z 1.A na hodine prvouky pracovali v skupinách v Zechenterovej záhrade. Ich úlohou bolo nájsť rastlinu, pomenovať ju, nalepiť na pripravený papier a popísať hlavné časti rastliny. Pohľadať rastlinu, ktorá nemá všetky časti tela, zistiť ktorá časť jej chýba, Ďalej hľadali rôzne prírodniny podľa zadania: niečo zelené, tvrdé, voňavé..., prírodniny pomenovali, zapísali, rozdelili slovo na slabiky, napísali počet písmen v slove. Nakoniec odprezentovali svoju prácu pred spolužiakmi. 

        • Môj štvorcový meter

          Piráti z 2.A zisťovali, čo všetko sa dá v  prírode vidieť na malej ploche ohraničenej kruhom. Objavili živé i neživé prírodniny a všetko si napísali do svojho pozorovateľského záznamu. Nakoniec zistili, že nie je zelená ako zelená a vytvorili zo vzoriek rastlín a listov zvorkovnicu rôznych odtieňov zelenej farby.

        • Námorníci na výslní

          Slniečko nás vytiahlo cez výtvarnú výchovu von skrášliť areál školy.

          Naši námorníci sa už nevedia dočkať kedy zakotví ich loď a ocitnú sa na ostrove letných prázdnin, preto sa rozhodli nakresliť čo plánujú v teplom a voľnom čase prázdnin.

          Čo poviete, podarilo sa nám to ?

        • Záleží nám na poriadku okolo nás!

          V rámci telesnej a športovej výchovy chceli žiaci II.B upratať školskú plochu za telocvičňou. Priniesli si rukavice, vrecia, poprosili pána údržbára o metly a pustili sa s chuťou do upratovania. Nerozumeli ale vôbec tomu, ako môžu byť niektorí ľudia okolo nás takí nezodpovední a urobia neporiadok, ktorý oči kole. Dievčatá z IX.A ešte naložili nečistoty na fúrik a spolu s pánom učiteľom dokončili naše skrášľovacie dielo. Mali sme dobrý pocit, že sme urobili niečo pre seba, i pre prírodu. Prosíme, nechajte nám už ihrisko čisté!

        • Adaptačný program

          Ďalší týždeň adaptačného programu žiakov II. stupňa sa pomaly končí. Sú to vyučovacie hodiny zamerané na opakovanie a utvrdzovanie učiva, ale vo vyučovacom procese realizujeme aj aktivity na rozvoj komunikačných zručností, posilnenie pozitívnej klímy v triede. Dôležité je, že konečne sa môžeme priamo z očí do očí porozprávať a oceniť, čo  sa nám páči na svojom spolužiakovi. O toto sme boli pol roka ukrátení. Aktivita našich piatakov bola, nájsť na svojom spolužiakovi niečo čo sa mi páči, čo si na ňom cením a vážim. A zároveň každý dostal odpoveď aj späť, čo sa spolužiakovi páči na mne. Niektorí boli naozaj prekvapení, čo dostali ako spätnú väzbu od spolužiakov. Nikdy si nemysleli, že sú výnimoční pre druhých napríklad tým, že vedia usmiať a šíria dobrú náladu a sú v očiach druhých napríklad šikovní.

        • Stravovacia komisia

          Dňom 4. mája 2021 bola na škole zriadená stravovacia komisia. Úlohou tohto iniciatívneho a poradného orgánu riaditeľa školy je neustále skvalitňovanie školského stravovania.

          Členmi komisie sú:

          Mgr. M. Bíreš - predseda komisie /zástupca pedagogických zamestnancov/

          Bc. J. Weissová - člen /zástupca pedagogických zamestnancov/

          Mgr. A. Michalková - člen /zástupca rodičov/

          M. Majlišová - člen /zástupca prevádzkových zamestnancov/

          Štatút stravovacej komisie: STATUT_STRAVOVACEJ.docx​​​​​​​

        • Neživá príroda

          Aj neživá príroda bola dnes pre druhákov zaujímavá. A čo všetko našli v pôde, ktorú si priniesli z lesa, záhrady a školského dvora? Pod lupou objavili úlomky rastlín, kamienky, piesok, konáriky, ale aj chrobáčiky, červíky, ale i živé dážďovky. Všimli si aj rôznofarebnosť pôdy. Bolo to zaujímavé, a preto v objavovaní budeme pokračovať na ďalších hodinách.

        • Sprievodcovia Kremnicou 

          Žiaci 4.B triedy si vybrali kultúrne pamiatky, alebo iné zaujímavosti v Kremnici a porozprávali o nich svojim spolužiakom. Vyskúšali si prácu sprievodcu a ako sami skonštatovali, dozvedeli sa veľa nového. Bonusom prehliadky mesta bola návšteva Františkánskeho kláštora. Žiaci na chvíľu stratili reč od vzrušenia, lebo sa dostali do „tajných“ častí kláštora. Ešte raz sa chceme poďakovať pánovi Neuschlovi za nevšedný zážitok z prehliadky a odborný výklad. 

                                                                                                                               Kolektív 4.B

        • Vieme písať listy!

          Dnes, keď si všetci posielame rýchle odkazy, zvukové či obrazové správy, piráti z II.A si vyskúšali písanie a posielanie naozajstných listov. Najprv napísali na skúšku o tom, ako sa darí v našej triede mimozemšťanovi Mimovi. No veru, ľahké to nebolo. Vymyslieť, opraviť chyby, správne napísať adresu. Ale to bol iba začiatok, lebo potom si každý vylosoval svojho kamaráta z triedy, ktorému doma napísal ozajstný list. To bolo radosti, keď sme listy zaniesli a vhodili do schránky! A ešte väčšia radosť zavládla, keď o pár dní čakala každého doma pošta od kamaráta. A čo v tých listoch piráti písali? Nepovieme, lebo vieme už aj to, čo je listové tajomstvo J .

        • Už týždeň v škole

          Deň Zeme sme si pripomenuli aj s našimi  ôsmakmi v škole. Jednou z úloh bolo vymyslieť reklamu k heslu "stop igelitovým taškám", čitateľskú gramotnosť si vyskúšali v pracovnom liste o národných parkoch Slovenska, vedomosti z jazyka si overili v online aktivite - escape room a na záver bolo ich úlohou vymyslieť, akými konkrétnymi skutkami by prispeli k zlepšeniu životného prostredia.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.