• Riaditeľské voľno a jesenné prázdniny.

                 Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že riaditeľ školy, podľa § 150, ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a § 3, ods. 10 Vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o organizácii školského roka na ZŠ,SŠ,ZUŠ, na OU a jazykových školách udeľuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov vo štvrtok 29.10.2020.

               Ministerstvo školstva oznámilo, že jesenné prázdniny budú v dňoch 30. októbra, 2. novembra, 6. a 9. novembra 2020.

          Počas jesenných prázdnin a riaditeľského voľna neprebieha prezenčná (I.stupeň v škole) ani dištančná (II. stupeň doma) forma vyučovania.                           

                                                                                                                                                                                         Vedenie školy

        • Aktuálne informácie

          Vážení rodičia, milí žiaci, vzhľadom k neustále sa meniacej situácii ohľadom fungovania škôl Vám dávame zatiaľ základnú informáciu: Od pondelka 26.10.2020 sa žiaci 1. stupňa učia prezenčne, čiže chodia do školy, učia sa podľa rozvrhu a pre týchto žiakov funguje školský klub a školská jedáleň. Žiaci 5.,6.,7.,8. a 9. ročníka sa učia dištančne, čiže učia sa doma. Žiaci 5. ročníka nenavštevujú v tomto období školský klub. Žiakov 2. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálni od 26.10.2020 odhlásila p. vedúca ŠJ zo stravy.  Rodič žiaka 2. stupňa môže prihlásiť na stravu svoje dieťa vopred p. vedúcej ŠJ. Stravu môže prísť zobrať v jednorazových obaloch len rodič, nie dieťa. Ďalšie informácie ohľadom organizácie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole Vám budeme priebežne zverejňovať.

                                                                                                                                                                                                      Vedenie školy

        • Zber papiera

          Na škole prebieha zber papiera denne od 8.00 hod do 16.00 hod.

          Až do naplnenia kontajnera.

          Kontajner je umiestnený hneď za hlavnou bránou, pri kotolni školy.

          Prosíme, aby ste dodržiavali hygienické opatrenia – t.j. vstup len s rúškom a dodržiavanie odstupov.

          Kartónový papier sa neodovzdáva do školského zberu.

          Ďakujeme.

        • Oznam

          Vážení rodičia, na základe Rozhodnutia ministra školstva SR zo dňa 12.10.2020 žiadame rodičov všetkých žiakov školy (tzn. platí aj pre žiakov 1. stupňa), aby od pondelka 12.10.2020 nosili ich deti do školy dve rúška. Ďakujeme za pochopenie.

          Vedenie školy

        • Škola v prírode - 4. deň

          Deň štvrtý: Tak a sme takmer na konci. Dnes dopoludnia sme s Ivetkou a Dáškou zo Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva "nazreli" pod povrch Zeme a dozvedeli sa ako vznikli jaskyne a čo v nich žilo i dodnes žije. Popoludní sme zistili v rámci teambuildingových aktivít, aká je dôležitá spolupráca. A boli teda rôznorodé, no najviac sme sa zabavili na kvíze, v ktorom sme hádali na základe zvukovej nahrávky rozprávky, filmy i pesničky slovenských a zahraničných interpretov. Všetci sme sa však už od pondelka nevedeli dočkať diskotéky. Skvele sme sa zabavili  a zatancovali. Teraz už len zbaliť kufre a tešíme sa domov. 

        • Škola v prírode - 3. deň

          Deň tretí: Dnešné dopoludnie sme opäť strávili s pani zoologičkou Zuzkou Kaliskou, ktorá nás v programe Divočina zoznámila s krásami Národného parku Nízke Tatry. Výlet na vyhliadku "Bencúrova veža" sme zvládli hravo a zostalo nám ešte dosť síl i na vyučovanie, kde sme si zopakovali násobilku a ohybné slovné druhy, i na bohatý popoludňajší program. Mimochodom z násobilky sme takmer všetci dostali jednotky. Po chutnom obede sme s Jurajom z Kids Fun Academy absolvovali tréning a mnoho zábavných pohybových hier. Opäť niektorí z nás získali medailu. Ďalej sme s profesionálnym hasičom, členom horskej služby získavali teoretické vedomosti i zručnosti pri poskytovaní prvej pomoci na horách. Najmilším prekvapením boli Eliška a Happy, psíci, ktorí pomáhajú pri liečení ochorení psychického i fyzického pôvodu. Psíci, ktorí prešli špeciálnym výcvikom a využívajú sa na canisterapiu. No a na konci dňa sme si osvojili niekoľko boxerských úderov a skúsili si kickbox s vyškolenými trénermi. Dnešok teda za 100 bodov. Ďakujeme.

        • Škola v prírode

          Deň druhý: Dnes ráno nás prebudilo slniečko, a tak sme všetci s úsmevom čakali, čo nám prinesie nový deň. Členovia Kids Fun Academy pre nás pripravili športové dopoludnie, kde sme si zmerali sily v mnohých zaujímavých disciplínach. I keď slniečko akoby šmahom ruky vystriedal dážď, nevzdali sme sa a pokračovali v súťažiach. Verte, že pre víťazstvo tímu a hlavne pre zábavu všetci urobili maximum. Víťazmi sme boli všetci, no niektorým dievčatám a chlapcom sa podarilo získať aj medailu. Po vyučovaní a chutnom obede sme sa zoznámili so známym filmárom pánom Karolom Kalinským, ktorý nám porozprával mnoho zaujímavostí a zážitkov z natáčania jeho filmov o prírode. Ďalej sme sa vydali do prírody s pani zoologičkou Zuzkou Kalinskou, ktorá nám ukázala Vrbické pleso a poskytla ďalekohľady, ktorými sme mali možnosť pozorovať okolitú prírodu, za čo sme veľmi vďační. So Zuzkou sa stretneme tiež zajtra, na čo sa už teraz veľmi tešíme.

        • Piataci v škole v prírode

          Deň prvý: Po príchode do Demänovskej doliny, sme sa ubytovali a čakali, kým prestane pršať. Čakali a čakali, ale nie len tak nečinne. Po krátkej prednáške o zásahu človeka do prírody sa z nás stali architekti hotelov, apartmánov a horských chát. Pri návrhoch sme museli využiť získané informácie. V skupinách piataci využívali prírodný a odpadový materiál, z ktorého sa im podarili nádherné eko dielka. K večeru sme sa predsa len dočkali CHVÍĽKY bez dažďa a dopriali si mini túru po okolí.

        • Prevádzka v školskom klube

          Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že od 1. októbra 2020 predlžujeme prevádzku školského klubu až do 16,00 hod. Týmto krokom sa snažíme vyhovieť Vašim požiadavkám, aj keď opatrenia a nariadenia Ministerstva školstva SR počas tejto mimoriadnej situácie vyžadujú mnohé organizačné zmeny v priebehu školského roka. Bližšie informácie k organizácii školského klubu Vám poskytnú Vaše vychovávateľky v školskom klube.

        • Opatrenia aktualizované k 16.9.2020.

           

          Vážení rodičia, v zmysle nových opatrení počas pandémie koronavírusu Covid - 19, ktoré vydalo Ministerstvo školstva SR k 16.9.2020 upozorňujeme zákonných zástupcov, že vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobou sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka. Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily, telefonický a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z  dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. Ďakujeme za pochopenie, I.Kríž, riaditeľ školy

        • Rozprávka o repe v 1.B

          Dnes námorníci zasadili semienko, no nevyrástla z neho len tak obyčajná repka, ale ooobrovská. A tak sme sa presunuli do rozprávky O repe a snažili sa ju vytiahnuť. Spoločnými silami sa nám to, ako ináč, podarilo. Pretože už vieme, že každá pomoc sa ráta a spolu dokážeme viac. Na matematike sme pomocou rozprávky o mačiatkach spoznali číslo dva, a tak sme potom hravo vyhľadávali a priraďovali k dvojke správny počet. Ďakujeme pánovi učiteľovi Tatárovi, že sa zmenil na repu a pomohol nám s rozprávkou. Bolo to super!

        • Privítanie prvákov

          Dnes sme sa definitívne rozlúčili s dňami plnými hrejivého slnka, celodenného voľna, detských hier i radostných stretnutí s rodinou či priateľmi. Ale ako to už v živote býva, kde sa niečo končí, tam sa nové -iné- začína....Tento školský rok sme na pôde našej školy privítali 30 nových prvákov, ktorí iste nastupujú s veľkými očakávaniami do nového sveta, ktorý im otvorí brány vzdelávania a získavania vedomostí.

        • Príhovor riaditeľa školy

          Milí žiaci, vážení rodičia a zamestnanci školy,

          dnešným dňom sa čas letných prázdnin definitívne skončil. Pre väčšinu z nás je tu všetko okolo v priestoroch našej školy dobre známe a už sa tešíme na krásne príbehy a zážitky z prázdnin, ktoré si vyrozprávame.

          Milí naši prváčikovia, prvý krát vstúpite do krásnych priestorov našej školy ako „ozajstní žiaci“. Verím, že si tu nájdete nových priateľov a získate mnoho vedomostí.

          Škola je priestor, kde my učitelia a vy, naši milí žiaci, tvoríme jeden celok a kde vzdelanie, pochopenie a vzájomná tolerancia sú základom nášho spolužitia. Aktivista za ľudské práva a neskorší prezident Juhoafrickej republiky Nelson Mandela povedal: „Vzdelanie je najsilnejšia zbraň, ktorú môžeme použiť, aby sme zmenili svet“. Na záver môjho želania len dodám: „Poďme meniť svet k lepšiemu“.

          Prajem Vám šťastný a hlavne zdravý školský rok 2020/2021.

                                                                                                                                    Mgr. Igor Kríž

        • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania pre školský rok 2020/2021

               Milí žiaci a rodičia, v stredu 2.9.2020 začneme školský rok 2020/2021 slávnostným otvorením v triedach o 7,50 hod. Naši prváčikovia sa spoločne s triednymi učiteľkami, v sprievode rodičov, za dodržania všetkých hygienicko - epidemiologických opatrení stretnú ráno o 7,50 hod. v aule školy, kde ich krátko privítame.

               Všetci žiaci budú v triedach do 9,30 hod. a potom v sprievode pedagógov pôjdu na obed, domov alebo do školského klubu.

               3.9. a 4.9.2020 bude prebiehať vyučovanie v triedach a v prípade priaznivého počasia v exteriéri školy so svojimi triednymi učiteľmi. Ukončenie vyučovania bude v týchto dvoch dňoch pre 2. až 4. ročník o 11,30 hod.  a pre 5. až 9. ročník o 12, 15 hod. 1.A a 1.B  bude mať samostatné ukončenie vyučovania a triedne učiteľky týchto tried oboznámia s programom rodičov. Od 7.9.2020 prebieha vyučovanie podľa rozvrhu.

               ŠKD bude zatiaľ fungovať v triedach od 6,00 do 15,00 hod. - rozpis je uvedený v prílohe č.1. a čas obedov je uvedený v prílohe č.2 tohto článku.

               Manuál, ktorý tvorí tiež samostatnú prílohu, stanovuje základné prevádzkové podmienky na školský rok 2020/2021 v našej škole.

                 Tešíme sa na Vás.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Vedenie školy

        • INFORMÁCIA K ŠKOLSKÉMU ROKU 2020/2021

          Milí žiaci, tešíme sa na Vás už 2. septembra 2020, keď sa znova otvoria brány školy v školskom roku 2020/2021. Z dôvodu šírenia koronavírusu budeme musieť dodržiavať aj hygienicko-epidemiologické podmienky a preto aj slávnostné otvorenie školského roka bude prebiehať v triedach za účasti Vašich triednych učiteľov. Výnimkou budú naši noví žiaci - prváčikovia, ktorých v malej skupine privítame na školskom dvore o 7,50 hod. Prosíme Vás, aby ste všetci pri vstupe do školy mali rúška.

          Vážení rodičia, priebežne Vás budeme informovať o organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania pre školský rok 2020/2021. Takýto manuál pripravujeme a čoskoro zverejníme. Prosíme Vás, aby ste nevstupovali do areálu školy. Výnimku majú rodičia našich prváčikov, ktorí môžu prísť 2.9.2020 na otvorenie školského roka. Zároveň žiadame všetkých rodičov, aby hneď v prvý deň školského roka (2.9.2020) poslali deti do školy s vyplnenými tlačivami, ktoré odovzdajú triednemu učiteľovi. Sú to:

          1. Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa pred začiatkom školského roka 2020/2021

          2. Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

          Oba dokumenty zverejňujeme na web a fcb stránke školy a sú zverejnené aj na www.minedu.sk, kde si ich môžete stiahnuť a vyplniť. V prípade, že nemáte možnosť tieto dokumenty stiahnuť, od 24.8.2020 sú Vám v tlačenej podobe k dispozícii pred vstupom do budovy I.stupňa, kde si ich môžete vziať. Všetky ostatné informácie Vám budeme zverejňovať prostredníctvom web a fcb stránky školy alebo osobne prostredníctvom Vašich triednych učiteľov.

          Tešíme sa na zdravý školský rok 2020/2021

                                                                                                                                                        Mgr. Igor Kríž

        • Hlasovanie za projekt.

          Milí priatelia školy :) už sme vás pred rokom prosili o pomoc pri hlasovaní v programe Gesto pre mesto, ktorý realizuje Raiffeisen banka. Svojimi hlasmi ste podporili rôzne projekty na našej škole, vybudovanie knižnice, altánku a ďalších projektov, za čo vám veľmi ďakujeme. Dnes vás znovu prosíme o podporu, sms hlasovaním ✉️, za náš projekt.

          V dnešnej dobe vzdelávania a sedavého spôsobu života je dôležité, aby žiaci mali zdravé návyky a pohyb, ktorý im pomôže k správnemu držaniu tela. SM systém predstavuje systematické cvičenia zamerané na pohybový aparát človeka, predovšetkým chrbticu. Spája rehabilitačnú liečbu s prevenciou, regeneráciou a kondičným tréningom v jednotnom metodickom postupe. SM systém je určený pre každého jedinca – deti od 5 rokov a starších, u ktorých podnietime záujem o zdravý telesný vývoj, prevenciu proti vzniku bolestí chrbta. Financie chceme použiť na zakúpenie pomôcok na podporu zdravých návykov.

          Hlasovať sa dá do konca augusta, hlasuje sa len raz za jeden projekt.

          https://www.gestopremesto.sk/pre-rodicov/hlasovanie/ziar-nad-hronom

          Ďakujeme aj za zdieľanie.

        • Príhovor riaditeľa školy

          Milí žiaci, rodičia a zamestnanci školy.

          Končí sa školský rok 2019/2020. Do kroniky školy sa zapíše ako mimoriadny, či historický. Celý výchovno – vzdelávací proces sa v čase pandémie COVID – 19 zmenil. Žiaci sa od 13. marca učili prostredníctvom dištančného vzdelávania, učitelia hľadali najvhodnejšie formy ako sprístupniť žiakom informácie, rodičia museli celý systém fungovania rodín zmeniť.

          Ocitli sme sa pod časovým tlakom, mnohí z nás mali nepríjemné pocity z nepoznanej choroby.

          Prvý krát v histórii školy sa učiteľský zbor dohodol, že vzhľadom k tejto mimoriadnej situácii sa bude 2. polrok školského roka hodnotiť na I. aj II. stupni slovne. Učitelia zobrali na zreteľ aj to, že nie všetci žiaci mali rovnaké ideálne podmienky na domáce vzdelávanie a známka by nebola objektívnym obrazom práce žiakov.

          Učitelia našej školy sa nebáli práce navyše. Napísať známku, to je pár ťahov perom, ale slovné hodnotenie je reflexiou na krehkosť detskej dušičky, lebo dieťa potrebuje spätnú väzbu. A hlavne – motiváciu do ďalšej práce.

          Ďakujeme Vám, milí rodičia , že aj napriek nároku na čas sme spoločne zvládli túto mimoriadnu situáciu. Slovné hodnotenie, tak ako ho dnes dostanú Vaše deti je svojim spôsobom sebahodnotením, sebareflexiou, je to i Vaše ocenenie za tohtoročnú snahu a čo je hlavné, verím, že bude na našich žiakov pôsobiť motivačne.

          Ďakujem Vám žiaci, zamestnanci školy a rodičia, že sme úspešne dokončili túto dôležitú etapu nášho života.

          Mimoriadne chcem pozdraviť našich prváčikov, ktorí boli trpezliví a učenliví. Deviatakom prajeme veľa šťastia do ďalších študentských rokov.

          Všetkým Vám prajem krásne prázdninové dni.

          Mgr. Igor Kríž

          riaditeľ školy

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.