• Oznam

          Vážení rodičia, z rozhodnutia RÚVZ v Žiari nad Hronom  zostávajú od pondelka 4.10.2021 v karanténe žiaci triedy 3.B a 4.A. Úlohy žiakom zadajú učitelia prostredníctvom edupage. Dobu trvania karantény vám oznámime ihneď, ako dostaneme oficiálne rozhodnutie z RÚVZ v Žiari nad Hronom.

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Vedenie školy

        • Buďme voči sebe ohľaduplní.

               Milí žiaci, vážení rodičia, Úrad verejného zdravotníctva SR svojou vyhláškou umožnil, aby žiaci základnej školy nemuseli v triede nosiť rúška. Maličkým žiakom na 1. stupni sa určite uľaví, bude sa im lepšie dýchať a komunikovať. Pani učiteľky na 1. stupni sú v podstate celý deň v jednej triede a túto úľavu pre žiakov vítajú.

               Iná situácia je na 2. stupni. Každú hodinu sa učitelia striedajú v triedach. Preto je väčšia pravdepodobnosť nielen prenosu nákazy COVID-19, ale v tomto období sa aj zvyšujú počty chorých na chrípku.

              Milí žiaci, môžete si v triede dať dole rúško, ale aj tak Vás chcem požiadať, aby ste boli ohľaduplní nielen voči spolužiakom, ale aj pedagógom. V prípade, že Vás nejaký pedagóg požiada, aby ste si  v triede nasadili rúško, prosím Vás, aby ste boli ohľaduplní a nasadili si ho. Ďakujem za všetkých, ktorým záleží na našom zdraví.

                                                                                                                                                    I. Kríž, riaditeľ školy

        • Oznam

          Oznamujeme rodičom a žiakom, že dňa 6.10.2021 bude vyučovanie na druhom stupni končiť 12:15 hod. z dôvodu školenia učiteľov.

        • Veselé zúbky

          V septembri naši druháci Lienky a Námorníci zavítali do Knižnice Jána Kollára, na besedu ,,Veselé zúbky." Zopakovali si to, čo už o zúbkoch vedia, naučili sa aj veľa nového a zistili, že sa uja zubára nemusia báť. Ukázali si, ako sa majú zúbky správne umývať a tiež si vypočuli pútavú ukážku z knihy ,,O Kazovi, ktorý si hľadal domček." Lienky a Námorníci sa už tešia na ďalšiu návštevu knižnice.

        • Guten Tag, Herr Grimm!

          Vo štvrtok 16. septembra sme my tretiaci zažili nevšedný deň v škole. Okrem školských povinností sme navštívili knižnicu, v ktorej na nás čakal krásny program. Členovia profesionálneho bábkového divadla SpozaVoza pre nás zahrali rozprávky od bratov Grimmovcov – všetky boli pre nás pútavé, ale hlavne zábavné. Skvelý zážitok z pekného dňa pre nás pokračoval aj na rozprávkovom workshope, kde sme si vyrábali vlastnú divadelnú scénu aj s bábkami. Ďakujeme Knižnici J. Kollára aj členom divadla SpozaVoza za nádherný program .

        • Krúžky pre žiakov

          Milí rodičia!

          Naša škola ponúka voľnočasové krúžky, na ktoré sa môžu vaše deti prihlásiť. Poplatok za krúžok tvorí hodnota vzdelávacieho poukazu, ktorý spolu s prihláškou môžete odovzdať triednemu učiteľovi.

          Zoznam krúžkov

          Stolnotenisový krúžok – Mgr. Alexander Sekaj

          Medzinárodná kuchyňa – Mgr. Matúš Bíreš

          Teenage rádio – školský rozhlas – Mgr. Mária Schwarzová

          Školský časopis – Mgr. Júlia Fronková

          Florbalový krúžok – Mgr. Martin Ondrejka

          3D tlačiareň – PaedDr. Monika Gombošová

        • Potvrdenie vykonania antigénových samotestov

               Milí rodičia, na základe odporúčania Ministerstva školstva SR Vás žiadame, aby ste vykonanie samotestu Vašich detí potvrdili triednemu učiteľovi každý týždeň najneskôr do piatku.

          Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie samotestu, výsledok testu oznamuje len v prípade, že bol pozitívny a zostáva doma.

                                                                                                                               Vedenie školy

        • Beh do vrchu Kalvária – naše úspechy

          V stredu 8.9.2021, sa ako každý rok, uskutočnil 21. ročník behu do vrchu Kalvária. Našu školu reprezentvalo 42 pretekárov vo všetkých žiackych kategóriách. Počasie nám prialo – bol naozaj nádherný slnečný deň. Môžeme sa aj vďaka nemu pochváliť nie len hojnou účasťou našich žiakov, ale aj výbornými výslednými časmi. Vo viacerých kategóriách žiaci našej školy obsadili popredné miesta:

          - mladší žiaci: 1. miesto Dávid Mecele, výsledný čas 10 min 40 s

          2. miesto Maxim Májik, výsledný čas 11 min 11 s

          3. miesto Richard Matuška, výsledný čas 11 min 35 s

           

          - mladšie žiačky: 3. miesto Viktória Weissová, výsledný čas 12 min 18 s

           

          - starší žiaci: 2. miesto František Kmeť, výsledný čas 10 min 11 s

           

          Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme k dosiahnutým výsledkom. Sme na vás pyšní. Športu zdar!

        • Príhovor riaditeľa školy

               Vážení hostia, milí žiaci, vážení zamestnanci školy a rodičia!

          Dnešným dňom sa končí čas letných prázdnin. Po dlhých mesiacoch, keď ste boli nútení učiť sa doma, milí žiaci, vraciate sa opäť do známych priestorov. Všetci sme skúsenejší a zistili sme , že sociálne väzby a vzťahy sú pre nás veľmi dôležité. Je prirodzenejšie pre nás učiť sa v škole, ako hľadieť doma do počítača, či mobilu. Dúfam, že zdravotná situácia bude priaznivá.

               Milí naši prváčikovia, vitajte v našej škole ako "ozajstní žiaci". Vaša pani učiteľka Katka bude veľkým pomocníkom pri objavovaní nových vedomostí. Prajem Vám, aby sa Vám v škole páčilo a darilo.

               Okrem nových žiakov máme aj nových zamestnancov. Z materskej dovolenky sa vrátila triedna učiteľka 6.B triedy Mgr. Schwarzová, máme novú školskú psychologičku Mgr. Mokrošovú, učiteľku anglického jazyka Mgr. Majerovú, učiteľku nemeckého jazyka Mgr. Weissovú a asistentku učiteľa p. Knapp. Držím im palce, aby sa im v práci darilo.

               Máme aj nových rodičov a medzi nimi aj veľkú osobnosť československého a slovenského športu, olympijského víťaza v chôdzi pána Jožka Pribilinca, z čoho máme radosť.

              Všetkým žiakom a zamestnancom školy prajem v novom školskom roku 2021/2022, aby bol úspešný a hlavne, aby sme ho prežili v dobrom zdraví.

                                                                                                                                                              Igor Kríž, riaditeľ školy

        • Úhrada stravného

          Vážení rodičia,

          dňom 1.8.2021 prestáva platiť plošné poskytovanie dotácií na stravu v zariadeniach školského stravovania. Z uvedeného dôvodu je potrebné, aby ste si nastavili znovu trvalé príkazy na plnú sumu stravného. Stravné je potrebné platiť vždy mesiac vopred. Platiť môžete buď priemernú sumu stravného, ktorá je vypočítaná na 20 pracovných dní, alebo za každý mesiac uhradiť príslušnú čiastku podľa počtu pracovných dní /viď. tabuľka/

          Prihlášky na stravovanie si budete môcť vyzdvihnúť posledný augustový týždeň alebo prvý deň školského vyučovania u vedúcej školskej jedálne.

          Príkaz na úhradu na číslo účtu:

          SK02 0200 0000 0017 4463 0659

          najneskôr do 20 –teho v mesiaci, aby bola platba prevedená na nasledujúci mesiac.

          Variabilný symbol : 2021 resp.2022

          Konštantný symbol: 0308

          V správe pre prijímateľa uviesť priezvisko, meno a triedu stravníka.

          Stravná jednotka na jeden obed je 1. stupeň 1,21

          2. stupeň 1,30

          Desiata 0,56

          Dospel. 2,89

          Výška mesačného stravného = priemer 20 pracovných dní:

          I. stupeň 24,20 + 5,00 RN ( režijné náklady)

          II. stupeň 26,00 + 5 RN

          Desiata 11,20

           

          Zamestnanci 26,00 /strav.jednotka 1,41 = 1,30 hradí zamestnanec + 0,11 hradí zamestnávateľ, réžijné nákl. 1,48 = hradí zamestnávateľ

          Cudzí stravníci 57,80 /strav.jednotka 1,41 + 1,48 RN = 2,89 /

           

          Výška priemerného mesačného stravného =priemer 20 dní v mesiaci x stravná jednotka

          Bližšie inf. na tel. čísle 045/6743 385 alebo 0907 882 463

          Janka Speváková – ved.ŠJ

        • OZNAM

          Oznamujeme rodičom, že dňom 1.8.2021 sa ukončuje plošné poskytovanie dotácií na stravu v ZŠ a v poslednom ročníku MŠ a doplňuje sa nová skupina detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus. V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí a dotácia sa poskytuje:

          § v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciách na každé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a v MŠ alebo v ZŠ je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi;

          § v zmysle § 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“),

          § v zmysle § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu1(ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

           

          Prosíme rodičov, ktorí si chcú uplatniť nárok na dotáciu na stravovanie v školskom roku 2021/2022, aby doklady predložili najneskôr do 5.8.2021 na sekretariát ZŠ.

           

          Bližšie informácie na č. t. 0907 882 463 – Speváková Janka

        • Príhovor riaditeľa školy

          Vážení zamestnanci školy, milí žiaci, školský rok 2020/2021, ktorý dnes končí, môžeme hodnotiť ako mimoriadny. Do života nám zasiahla pandémia, ktorá ovplyvnila život v škole, v práci, ale zmenila aj mnoho rodín. Mnohí sme prišli o svojich blízkych, niektorí sme ochoreli na COVID – 19.

          Ťažké obdobie sme prekonali s novými skúsenosťami a posilnení o nové vedomosti. Aj keď sme používali moderné digitálne technológie, tieto ale nenahradia živého človeka, ktorý sa vie smiať, plakať, vie pochváliť, povzbudiť , či mať rád.

          Aj z tohto dôvodu budeme teraz chváliť žiakov, ktorým sa v tomto školskom roku darilo a môžu byť príkladom pre ostatných:

          Timka Mojžišková, Maťko Hrnčár, Kubko Baláž, Tamia Briatková, Davidko Mecele, Danielka Kapustová, Sibylka Prídavková, Jurko Majer, Kristínka Valková, Adamko Henžel, Karinka Gombošová, Peťka Zelinová, Linda Hrmová a Mirka Kmeťová – títo žiaci boli odmenení svojimi triednymi učiteľmi a kolektívmi a za ich snahu boli na slávnostnom obede s vedením školy.

          18 žiaci dostanú pochvalu riaditeľom školy za výborný prospech a reprezentáciu školy. Blahoželáme im a dúfame, že sú dobrou motiváciou pre ich spolužiakov v triede. Máme aj žiakov, ktorí okrem výborných vyučovacích výsledkov vynikajú v umeleckých súťažiach, alebo dosahujú majstrovské výkony v rôznych športoch.

          Matias Tatár z 2.B- výborný žiak a úspešný lyžiar, Martinko Mazúr z 3.A - výborný žiak a šikovný riešiteľ matematických súťaží, Kubko Cinkanič zo 4.A-výborný žiak a reprezentant v zjazdovom lyžovaní, Sibylka Prídavková zo 4.B - výborná žiačka a výnimočná v astronómii, Maťko Baláž z 5.A – výborný žiak a výnimočný v zostavovaní technických zariadení, Terezka Krížová z 5.B – výborná žiačka a medzinárodná majsterka Poľska v zjazdovom lyžovaní, Ema Weissová zo 6.A – výborná žiačka a TOP hráčka tenisu v Banskobystrickom kraji, Ferko Kmeť zo 7.A – výborný žiak a mimoriadne nadaný folklorista, Jurko Marianik zo 7.B – výborný žiak, nadaný hudobník, výtvarník a športovec, Danko Dobrotka z 8.A – výborný žiak a úspešný športový lezec, Voloďka Kurakh z 2.A, žiak, ktorý pochádza z Ukrajiny a výborne sa vysporiadal s novým prostredím, jazykom, kultúrou, darí sa mu v škole. Mimoriadne by som chcel vyzdvihnúť žiačku 9.A triedy Mirku Kmeťovú, ktorá počas deviatich rokov na škole bola výbornou žiačkou, skromným človekom s veľkým nadaním pre umelecký prednes, výtvarné techniky a vždy našu školu výborne reprezentovala vo vedomostných a umeleckých súťažiach.

          Nech sú Vám títo žiaci dobrým vzorom.

          Na záver chcem poďakovať všetkým zamestnancom školy. Vaša každodenná práca, pozitívne emócie, dobro, pomoc, ale i obyčajný úsmev sú darom pre naše deti, ktorý sa nedá ničím zaplatiť.

          Milí žiaci a zamestnanci školy, teším sa s Vami na prázdniny, užívajte ich v plnom zdraví a radosti.

                                                                                                                                        Igor Kríž

        • Slávnostný obed žiakov s vedením školy 

          Čas neúprosne letí , je tu posledný júnový týždeň a za nami je už pomaly ďalší školský rok. Je to čas, ktorý sa nesie v duchu hodnotenia našej celoročnej školskej práce. Je už peknou tradíciou, že v posledné júnové dni sa stretáva vedenie školy na slávnostnom obede s tými najusilovnejšími žiakmi, ktorí sú za svoje aktivity v rôznych oblastiach nominovaní za každú triedu. A že to bol naozaj netradičný školský rok hodnotili aj samotní žiaci počas spoločného  rozhovoru v rámci nášho posedenia . Bol to rok naplnený prácou v škole, novými poznatkami, zážitkami, starosťami i radosťami, ale do nášho školského života sa zapísal aj príbeh nečakaný, príbeh o dištančnom vzdelávaní, počas ktorého sme si na online hodinách uvedomili aj to, akí sme si vzácni a čo pre nás škola skutočne znamená. Ale zvládli sme to, a teraz sa naši žiaci už tešia na letné prázdniny, chvíle oddychu a zábavy, ako nám porozprávali v príjemnom prostredí reštaurácie Silvanus . Zároveň sa chceme poďakovať pánovi Košíkovi, ktorý nám tradične prichystá chutný obed a dnes aj s prekvapením - vynikajúcim dezertom. Veľká vďaka.

        • Záložkovanie s lienkami

          V stredu 23.6. navštívili prváci z I.A Knižnicu Jána Kollára, aby si prevzali čitateľské preukazy a vyrobili krásne záložky do knižiek. A keďže sa blížia prázdniny, všetky deti sa tešili najmä na to, že si budú môcť požičať krásnu knižku domov.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.