• Oznam

          Milí rodičia, 

          dňa 16.12. a 22.12.2022 bude prevádzka v školskom klube do 15.00 hod. z organizačných dôvodov. 

        • Otvorenie relaxačnej miestnosti

          Dňa 13.12.2022 bol pre našu Angyalku výnimočný. Vďaka sponzorom Elba a.s. a Nadácia Tubapack – za čo im patrí obrovská vďaka, sme mohli uskutočniť a zrealizovať našu relaxačnú miestnosť, ktorá bude slúžiť žiakom, pedagógom a rodičom. V tejto miestnosti budú prebiehať skupinové aktivity (školský intervenčný program INPP, Zippyho kamaráti, Druhý krok), pričom žiaci budú mať možnosť vyskúšať si hojdaciu sieť, vodnú posteľ, terapeutické pieskovisko a mnoho ďalšieho. Ďalej sme využili hru so svetlom, vďaka projektoru nočnej oblohy a taktiež vodný valec, v ktorom plávajú ryby. Vytvorili sme to s účelom predchádzania sociálno – patologickým javom, pričom dbáme na emocionálny rozvoj a podporu emocionálneho zdravia.

          V mene všetkých ĎAKUJEME.

           

        • Oznam

          Platby za stravu na január 2023 uskutočnite najneskôr do 20.12.2022. To isté platí aj pre zamestnancov školy. Ďakujem.

                                                                                                                                      R. Florovičová, ved. ŠJ

        • Venček 2022

          Piatok 2.12. žiaci deviateho ročníka starej a novej školy ukázali svoje tanečné schopnosti na venčeku 2022, ktorý sa konal v reštaurácii Zlatý Sivoň. Vyvrcholili týmito 3 mesiace tanečných skúšok, ktorých sa zúčastňovali žiaci dobrovoľne. Na venček pozvali svojich rodičov, priateľov a učiteľov. V prvej polovici dvojica predstavila naučené tance. Potom mali večeru a voľnú zábavu. Žiakom sa venček páčil a naučili sa veľa nových zručností.

                                                                                                                                        Nadine Neuschlová, 9.B

        • Poďakovanie sponzorom

          Veľmi nás potešilo, že aj firmy nášho mesta pomohli a podporili našu akciu: vianočné tvorivé dielne, ktoré sme pripravili na podporu a pomoc prie liečbe našej bývalej žiačky – Sašky Pastorkovej.

          Touto cestou Vám chceme veľmi pekne poďakovať za poskytnuté občerstvenie pre všetkých účastníkov tejto krásnej akcie, čím ste prispeli k peknej takmer rodinnej, vianočnej atmosfére počas priebehu tvorivých dielní.

          Ďakujeme konkrétne týmto sponzorom: GROTTO a.s., Bartošová Lehôtka,

          Kremnické medovníky Ing. Haurík, Kremnica

          Reštaurácia SILVANUS, Kremnica

          Drogéria Sekajová, Kremnica

          Úprimne ďakujeme.

        • Poďakovanie

          Milí žiaci, milí kolegovia, milí priatelia našej školy,

          žijeme v adventnom období, v období duchovnej prípravy na Vianoce. Navzájom sme si bližší, priateľskejší. A práve v tomto období sme sa rozhodli, že pomôžeme našej bývalej žiačke- Saške Pastorkovej a jej rodine. Som na vás hrdý, pretože ste otvorili svoje srdiečka. Pomoc všetkých vás bola rôzna: vyrábali ste darčeky, cukrovinky, predávali ste výrobky, organizovali žiakov, žiaci pomáhali pri predajoch a výrobe darčekov, rodičia aj my ostatní sme kupovali darčeky, získavali ste sponzorov. Jednoducho spravili sme spoločne kus dobrej práce. Dnes sme spočítali príspevky za účasti žiačky Katky zo 4.A a s radosťou Vám oznamujem, že sme vyzbierali 2234,70 eur , ktoré odovzdáme Saškinej maminke 22.12.2022 na spoločnej vianočnej diskotéke.

          Saška je momentálne v pražskej nemocnici, a ako mi jej mamka povedala - je to veľká bojovníčka. Budeme jej všetci silno držať palce.

          Ak by ešte nejaký darca chcel prispieť na liečbu Saškinej choroby, môže tak urobiť na číslo úctu jej rodičov: SK82 5600 0000 0064 8981 3003

          Ešte raz vám všetkým deťom, zamestnancom školy, rodičom a obyvateľom nášho mesta ďakujem za vašu srdečnosť.

                                                                                                                              Mgr. Igor Kríž, riaditeľ školy

        • Mikulášsky PING PONG

          Dnešok, 6.12., patril nielen Mikulášovi, ale predovšetkým deťom. Žiaci 4.-9. ročníka sa zúčastnili školského turnaja v ping-pongovom kolotoči.

          Najprv žiaci súťažili po triedach. Z každej triedy postúpili traja najlepší žiaci do finále. Následne si títo finalisti zrovnali sily vo veľkom ping-pongovom kolotoči. Tento napínavý súboj medzi finalistmi bol sprevádzaný povzbudzovaním od spolužiakov. Poniektorí mladší žiaci hrali túto hru po prvý raz. Ale väčšina žiakov pozná túto hru aj z veľkých prestávok. Niektorí žiaci nás dokonca reprezentujú na okresných či krajských súťažiach v ping-pongu.

          Medzi troch najlepších hráčov v 7., 8. a 9.  ročníku patrili:

          1. miesto: Michal Homola, 9.A

          2. miesto: Viktor Gomboš, 8.A

          3. miesto: Lukáš Sontag, 8.A

          Medzi 4., 5. a 6. ročníkom sa najlepšie herne presadili:

          1. miesto: Bruno Baláž, 6.A

          2. miesto: Patrik Kuštek, 6.A

          3. miesto: Martin Mazúr, 5.A 

          Mnohí prekvapili svojím výkonom a schopnosťami. Srdečne blahoželáme víťazom.

          Ďakujem p.uč. Sekajovi za organizáciu a príjemne strávený deň v športovom duchu.

                                                                                                                                        Matej Berčík, Matúš Bobok, 9.B

        • Novaškove darčeky pre predškolákov

          Novaško si spolu so žiakmi 4.B triedy aj tento rok pripravil „mikulášske“ prekvapenie pre predškolákov. Našich kamarátov sme navštívili, zatancovali a zaspievali sme im.... a samozrejme odovzdali malé „mikulášske“ darčeky, ktoré ich veľmi potešili. A my sme zostali potešení o to viac, lebo kamaráti zo škôlky mali darčeky pripravené aj pre nás.  

          Ďakujeme našim kamarátom zo škôlky a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie. "

        • Mikulášsky Dalton

          Dnes sme sa pripravovali na príchod Mikuláša. Celý Dalton sa niesol v duchu hádaniek. Podľa smerovej ružice sme zisťovali, kto prinesie darček. V matematickej hádanke sme zas hľadali, násobili a delili a nakoniec zistili, kto je to Mikuláš. Nastavili sme zrkadlo osovej súmernosti, smartovali sme, ozdobili stromček a pre potešenie vyrobili anjela, veď každý môže byť pre niekoho anjelom. Silu sme doplnili vynikajúcou pizzou a koláčikmi. Pod stromčekom sme si našli malé prekvapenie. Pre Mikuláša sme si pripravili pieseň a vyrobili pekné balíčky. Veríme, že nezostanú prázdne. Tešíme sa na teba, Mikuláš.

                                                                                                                                                   Kolektív III. B

        • Oznam

          Milí rodičia , z dôvodu organizácie tvorivých vianočných dielní spojených s vianočnými trhmi dňa 7.12.2022 sa vyučovanie bude končiť nasledovne: 1. stupeň - o 11.00 hod. a 2. stupeň o 11.20 hod. ŠKD je v prevádzke.

        • Štvrtáci zabávajú druhákov

          Spolupráca, kooperácia, zábava a šantenie. Týmito slovami by sa dalo charakterizovať zábavno-športové popoludnie, ktoré prichystali štvrtáci pre druhákov. Preliezanie a podliezanie rôznych prekážok, skákanie na švihadlách, hod lopty do basketbalového koša, či hranie lenivého tenisu nás tak bavilo, že sa nám ani nechcelo odísť domov. A to nás teší! Veď pobyt v ŠKD má byť zaujímavý a funny.

        • Nová školská tabuľa

          Ďakujeme Vám, milí rodičia 3.B triedy!

          Žiaci 3.B dostali mikulášsky darček v podobe novej školskej tabule. Rodičia týchto žiakov vyzbierali 828 € a pani triedna učiteľka oslovila Nadáciu PANTHEON Foundation, ktorá poskytla škole sponzorský dar vo výške 500 €. Podľa slov jednej mamičky: “Je to darček nielen pre naše deti, ale aj ocenenie práce a moderný prístup vo výučbe pani triednej učiteľky Mgr.Janky Bérešovej“. Oceňujeme spoluprácu a výborné vzťahy v školskom trojuholníku žiak-rodič-škola v tejto triede a vyslovujeme veľkú vďaku.

                                                                                                                                                          Mgr. Igor Kríž

        • Predvianočné tvorenie

          Teší nás, že dňa 28.11.2022 prijala naše pozvanie do ŠKD p. Veronika Kostrianová, ktorá nás opäť raz motivovala k zaujímavému tvoreniu. Malé vianočné stromčeky sme si vyhotovili zo zasnežených šišiek, ktoré sme dozdobili trblietajúcimi sa gorálkami. Spoločné tvorenie sme si užili a prebudilo v nás vianočnú atmosféru.

        • Chvíľa s rozprávkou

          Dňa 24.a 25.11.2022 sme si spríjemnili deň divadlom pre trpaslíkov-škôlkarov z kunešovskej a kremnickej škôlky. Zaviedli sme ich do krajiny rozprávok. V aule našej školy sme im my ôsmaci predviedli bábkové divadlo O červenej čiapočke a Medovníkovej chalúpke. Saška sa premenila na Snehulienku a porozprávala deťom svoj príbeh. Druháci sa premenili na 12 mesiačikov v krásnych kostýmoch a snažili sa pomôcť Maruške nájsť jahody. 

          Následne sme škôlkarov vyskúšali, čo si zapamätali. "Boli šikovní, odvážni a tvoriví" skonštatovali naši ôsmaci. S istotou teda môžeme povedať, že sú pripravení ísť do školy. Za ich aktivitu boli odmenení. S úsmevom na perách opúšťali náš rozprávkový svet.

        • Adventné vence

          Advent je obdobie prípravy a čakania na Vianoce a naše šikovné deti z 1. a 3. ročníka trávili tento čas výrobou adventných vencov. Prváčikom k ich šikovnosti pomáhali štvrtáci. Všetkým sa práca so šiškami a gorálkami páčila a takéto krásne venčeky si odniesli domov. Všetkým prajeme príjemné prežitie Adventu. 

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.