• Lyžiarsky kurz - 2.deň

          Dnes bol krásny slnečný deň. Zo slnka sme prijímali vitamín D. Mali sme príjemnú lyžovačku doobeda aj poobede. Po lyžovačke nás čakala výborná večera a Valentínsky tanec. Dnešný deň sme si veľmi užili. 

                                                                                                                                          Timea Tučeková, 7.A

        • Oznam

          Milí rodičia, milí žiaci, 

          17.2. v dopoludňajších hodinách našu aulu naplní celá plejáda masiek. Už sa určite chystáte a my sa tešíme na vaše tvorivé nápady. Keďže to bude deň tanca a hier, upravíme aj vyučovanie. Žiakom 1. stupňa bude vyučovanie končiť 11.20 a žiakom 2. stupňa o 12.15 . ŠKD je v prevádzke do 16.00. 

        • Lyžiarsky kurz siedmakov

          Dnes nám Novaško poslal na Čertovicu veľmi zaujímavý materiál. 33 siedmakov odhodlaných naučiť sa lyžovať. Situácia po prvom dni je taká, že všetci žiaci vedia samostatne zlyžovať mierny svah v obojstrannom prívrate (pluh). Zaujímavé je sledovať padnuté sánky našich frekventantov, keď okolo nás prefrčí Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Tereza Krížová. Držte nám palce, aby sme všetci úspešne zvládli tento týždeň 😊

        • Úspešné ukončenie lyžiarskeho kurzu

          Dnes, 10.2. 2023, úspešne ukončili lyžiarsky kurz žiaci ôsmeho ročníka . Štvrtok a piatok sme lyžovali na najväčšom vleku, ktorý má hornú stanicu vo výške 1415 m. n. m. a nachádza sa v hlavnom hrebeni Nízkych Tatier. Jazda na tomto vleku je lyžiarska maturita, pretože tento strmý vlek vystreľuje lyžiarov už od roku 1978. Úspešne to zvládlo našich 18 lyžiarov a 4 z nich, zlyžovali s inštruktormi aj najťažší upravovaný svah v stredisku - Čiernu Muldu. Boli to Alexandra Wagnerová, Šimon Turan, Sofia Říhová a Viktor Gomboš. Vo štvrtok večer žiaci písali test zo získaných vedomostí na kurze. Výsledky boli výborné. Všetci účastníci lyžiarskeho kurzu si zaslúžia pochvalu za výborné správanie, snahu a odhodlanie stať sa čo najlepším lyžiarom.

        • PIRÁTSKY DEŇ

          Naši prváci  ukončili prvý polrok veľkým pirátskym pátraním. Použili pri tom vedomosti a zručnosti, ktoré si od septembra usilovne osvojovali. Pri pátraní po stratenom triednom poklade riešili matematické rébusy, museli sa vedieť zorientovať  v pirátskej mape i spolupracovať pri odkrývaní tajomného podmorského sveta. Postupne zisťovali indície, ktoré im prezrádzali, kde nájdu poklad. A aby naši piráti  vládali, posilňovali sa v pirátskom bufete, ktorý nám pomohli zásobiť rodičia – ďakujeme.  Posilnení a plní odhodlania svoj poklad nakoniec našli vo farebnej tme našej relaxačnej miestnosti, kde spolu s pokladnicou bola ukrytá aj kniha o pirátoch. Naši malí čitatelia sa hneď pustili do jej čítania a skúmania. Ale najviac ich potešil znovuobjavený poklad, aj keď sa naše dukáty v ňom zmenili na balóny. Tak hurá do nového polroka, nazbierame vedomostí a dukátov  ešte viac!

        • Karneval

          Na známosť sa dáva dnes,

          že onedlho začína sa veľký ples!

          Za oknami smiech a tanec,

          FAŠIANGOVÝ harmatanec.

          Berte masky, je tu bál,

          rozkrútime Karneval.

          Milé princezné, roboti, zvieratká, akční hrdinovia. Váš čas práve nastal. Vymýšľajte, tvorte, pripravujte - chystajte masky, pretože už 17. februára to bude na našej škole naozaj pestré.

          Vidíme sa po veľkej prestávke v AULE školy. Tešíme sa na všetky masky, ktoré budú počas tohto dňa neprehliadnuteľné.

          Nezabudnite! Piatok 17. februára. Čaute.

        • Lyžiarsky kurz ôsmakov

          Tento týždeň si doslova vychutnáva lyžiarsky kurz náš ôsmy ročník. Nachádzame sa v stredisku SKI Čertovica, v ktorom okrem nás nie je žiadny iný kurz, takže máme celý rezort len pre seba. Bývame v útulnej chate pod sedlom, na ktorej sme tak isto sami. Perfektné počasie a podmienky na lyžovanie si vážime a žiaci sa odvďačujú vzorným správaním (klop, klop na drevo). Pozrite si fotografie, ktoré nepotrebujú ďalší komentár. Horám zdar!

        • Korčuľovanie

          To bolo radosti! Dnešná hodina TSV bola ozaj radostná, veď sme po dlhej prestávke smeli zas korčuľovať. Ďakujeme za výbornú kvalitu ľadovej plochy!

                                                                                                                                    Kolektív IV.B

        • Novoročná besiedka námorníkov

          Začiatkom februára boli rodičia žiakov 3.B pozvaní na novoročnú besiedku. V programe, ktorý pripravili s pani učiteľkou Mgr. Jankou Bérešovou boli úžasní. Ako malí čertíci v spoločnom vystúpení vyčarili úsmev všetkým zúčastneným. Zabavili nás hrou na hudobné nástroje a tancom. Ukázali nám svoj talent a aj rozosmiali pri vtipných scénkach. Po malom občerstvení vyzvali do tanca rodičov, spolužiakov aj pani učiteľku. Na tento večer tak skoro nezabudneme

          Kolektív rodičov III.B

        • Školská stolnotenisová liga

          V piatok, 3.2.2023, sa žiaci našej školy zúčastnili 3. kola Školskej stolnotenisovej ligy v Hliníku nad Hronom. Našu školu reprezentovalo 27 žiakov, dvaja z nich získali zlatú medailu.

          1. miesto, mladšie žiačky       Katarína Tiralová (4.A)

                 1. miesto, starší žiaci              Tadeáš Kanala (9.A)

          Gratulujeme!

        • Recykláčik

          V školskom klube sme sa rozhodli, že si v rámci prírodovedno-environmentálnej výchovy pripomenieme pravidlá separovania odpadu a recyklácie. Formou tvorivých aktivít, pri ktorých sme triedili odpad a s pomocou využitia interaktívnej tabule sme si zopakovali to, čo už vieme, ale dozvedeli sme sa aj nové informácie. Zistili sme, že triedenie odpadu je celkom dobrá a najmä pre našu planétu prospešná zábava.

        • Krúžok varenia

          Ďakujeme hladným talianskym baníkom, ktorí vymysleli spaghetti carbonara. Dnešný pokus o tieto legendárne talianske cestoviny nedopadol ideálne, keďže sme mali príliš riedku omáčku, ale nevadí, chuťovo boli výborné a učíme sa. 

        • Zasnežená krajina

          Aj v novom roku 2023 nás pozvali do knižnice J. Kollára. Opäť sme sa nedočkavo tešili, akú aktivitu pre nás tentokrát pripravili. Spoločne sme sa ocitli v bielej, rozprávkovo zasneženej krajine. Pri jej tvorbe sme recyklovali staršie záclonky. No a podarilo sa! Myslím, že sme konečne pričarovali sneh aj do reality.

        • PRVÁCKA PASOVAČKA

          Polrok prešiel a naši prváci – piráti – sa dočkali svojej pasovačky. Najskôr svoje hlavičky potrápili pri skladaní tangramov, potom ukázali svoje  zručnosti pri riešení matematických úloh i pri čítaní a písaní. Všetko zvládli bez väčších problémov. No a  potom nastal ten slávnostný okamih, keď sa presunuli do auly, kde na nich čakali rodičia a všetci žiaci našej školy. Tí  im pripravili naozaj krásne privítanie – dlhúúúú slávobránu, cez ktorú museli prejsť. Vďaka skvelej atmosfére sa u niektorých rozplynuli aj posledné zvyšky strachu a  pán riaditeľ mohol našich prvákov pasovať do cechu žiackeho.

          Tak teda, prváci – šikovní žiaci, vitajte !

           A vedzte, že máte v škole v každej triede kamarátov, ktorí nelenili a veršíkmi, či peknými plagátmi prispeli k Vašej oslave. ĎAKUJEME!

        • Sánkovačka 

          Končene nám napadlo trošku snehu, tak sa deti mohli ísť vyšantiť na Štefánikovo námestie. Lopárovali sa, bobovali, guľovali a stavali snehuliakov. S deťmi robila reportáž aj pani redaktorka Zdenka Prílepková z RTVS, ktorá sa s nimi porozprávala v rámci natáčania reportáže o Kremnici. 😊

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.